со дозна нормално има мајстори плочките ке ти ги направи таман, или ке гледа да е при крај на плочка или пак насредина на плочка може, сега барем е лесно има круни за плочки со разни димензии. Со еден колега што работев и тој во купатило само ог ставаше, јас досега ги избегавам не ми се убави на лик
Види, дека не се убави на лик, не се, се сложувам... но, дека се издржливи на прскање на вода, да, апсолутно се. Дека е полесно да се монтираат такви отколку да се монтираат класични, со дозни, апсолутно дека е така. Дека од мајсториве, не секој знае да направи асална дупка на плочка (на пример, мојов... јас требаше да му дадам дијамантски круни
, он сечеше со шмишајбна), да, и тоа е апсолутно точно.
Но... вистина е и дека не знаев точно се каде ќе стои, некои работи ќе се преместуваа, па затоа и дури на крај остана да се монтираат штекерите
... се мислев кое е подобро место за штекерите, тоа веќе беше моја вина. Исто така, мојов мајстор не работеше со круни, видел, ама он си работел со шмишајбна... требаше јас да му покажам како да работи со круни
. Како и да е, бидејќи генерално земено, добро си ја сработи останатата работа (хидро изолација, лепење, косини, прагчиња, квалитетни лепаци (за надоворешна монтажа на плочки), малку пукнати плочка, итн.), решив ова да помине така и да не му се замарам многу
. Како што пишав, од секој друг аспект, купатилото и WC-то ги среди тип-топ
.
Сепак, искрен да бидам, ако нема капак штекерот (а искрено, немам видено класични штекери со дозни со капак), немам намера да го ставам во купатило. Ако има такви, можеби и би размислил.