Author Topic: Драјвер за автомобилска Бомбина  (Read 3209 times)

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Оригиналната шема е замислена како заштита од кражба на автомобил :D.Со вклучување на стартерот бобината дава напон кој го дрма крадецот и тој треба да се откаже од кражба!? Колку хумано :-\ ;)

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5308
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
хумано?
шо бара тој кај мене да краде ?
епа вака ќе има лекција за цел живот хехе
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline didy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 424
 • Gender: Male
се може да се направи, само треба да има натпис кој ќе може да се прочита, значи опоменат е провалникот, со тоа не одговараш, тој работи на своја одговорност. ;D

Offline VLATKO*

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 545
дали е испробана шемава.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Електронски овчар
« Reply #19 on 14.11.2010, Sunday, 21:26:30 »
Знам дека не се исплати да чуваш овци или крави,ама ако сакаш да имаш електрична ограда за нив еве шема.Може да се најде и за други намени  :D ;D ;)

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6282
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Одг: Електронски овчар
« Reply #20 on 14.11.2010, Sunday, 21:28:59 »
Колку волти има на излез?
Иначе интересна шема
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9428
Одг: Електронски овчар
« Reply #21 on 14.11.2010, Sunday, 21:37:36 »
Зависи каква бобина од автомобил ке ставиш на излез  ;D ;D :D ;)

Offline Malecko

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3063
 • Gender: Male
Одг: Електронски овчар
« Reply #22 on 14.11.2010, Sunday, 21:38:05 »
Истава шема ја има поставено и Devil... ;D
Eве линк: http://elektronika-mk.net/index.php?topic=201.0
If you're good at something, never do it for free... -Joker

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6282
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Во ред, темите се споени. Фала Malecko за информацијата, имаш реп+
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.