а како тоа цело па да се поврзе на GND???
Па искрено, и јас сега прв пат го дознав, тоа за GND што е (значи не со Zone Tool, туку со таа алатката долу каде што се бираат layer-ите, S1, C1, C2, итн.), така да и јас експериментирам, ама мислам дека само поставуваш празно лемно место врз GND зоната и кога ќе пробаш да направиш print или export на фајлот, ќе се прикаже дупче на местото каде што всушност сакаш да ја направиш GND конекцијата (каде што се наоѓа празното лемно место
).
значи GW прати сега... кај што е тоа за дебелина на линија пишувам 0,5 (мм) и си цртам. ке кликнам на некое делче и ке кликам на тоа стрелката за ротирање и кога ке се задоволам со тоа колку е свртено делчето ке кликнам негде на страна и дебелината за цртање на водовите се менува на 0,1 (мм)....добро објаснето е сега???
Баш го пробав целиот процес што ми го опиша и не прави така кај мене, значи си ја бирам дебелината на линијата, си ја цртам, потоа поставувам некоја компонета, си ја ротирам, кликам на празно место и кога пак ќе изберам да цртам вод, пак ми е истата дебелина која претходно сум ја дефинирал, а не некоја друга (како што викаш ти 0.1mm). Не знам, зошто кај тебе се случува тоа :S. Можно е да е некој setting, мада колку што забележав, многу малку подесувања има Sprint-Layout, така да не знам *shrug* :S.