Не ја разбирам теоријата дека ако си ставил 1000 мФ место 820 мФ,си го подигнал толку напонот да ја изгори плочата.?? Тоа не држи и не изгорела плочата поради тоа,сигурно.Не мора да ставиш секаде поголем капацитет,ама дека поголемиот капацитет( 820 спрема 1000 мФ)ги гори плочите не сум чул ,ниту видел досега.И не гледам проблем ако на место каде има 3,3V да не му ставиш 10V ? А,објаснување... ајде објасни ми го ти ова: ми доаѓа дефект-нема слика од графичката,мртва.Ја вадам и на нејзино место ставам друга (иста ,слична не е битно!).Проработува машината! Потоа ја враќам на место старата графичка ,за која веке сите рекоа дека е мртва - и машината си тргна и со неа без проблем.Објаснување??Нема објаснување.Објаснувањето е тоа што во пракса функционира промената на електролитите ( сега,не да ставаме несразмерни или помали вредности!) ако другите елементи се во ред.Ако си мерел,кога електролитите започнуваат да се *дуат* редовно растат напоните на напојувањето на самата МВ.Ако ги смениш електролитите,напојувањето може да остане со покачени вредности ( па и внатре има електролити!) и затоа реков дека треба ( или пожелно е!) со менување на електролитите да се смени и напојувањето.Така ми е посигурно.