Author Topic: Генератор за сребрена вода  (Read 757 times)

Offline Borizz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 5
Генератор за сребрена вода
« Opened on 16.11.2020, Monday, 16:38:51 (Edited 16.11.2020, Monday, 21:38:10) »
Здраво на сите. Дали има некој да ми помогне со шема за изготвување на склоп - генератор за електролиза на колоидно сребро, сребрена вода??

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #1 on 16.11.2020, Monday, 16:48:11 »
Имаш ли веќе некоја идеја, замисла, шема од која сакаш да почнеш?
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Borizz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 5
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #2 on 17.11.2020, Tuesday, 19:44:35 (Edited 17.11.2020, Tuesday, 19:58:57) »
Најдов нешто вакво.

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #3 on 17.11.2020, Tuesday, 20:15:26 »
Електрониката за ова може многу лесно да се направи, проблем е кај ќе најдеш сребрени електроди со .999 чистота.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 615
 • Gender: Male
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #4 on 17.11.2020, Tuesday, 20:52:20 »
Некој златар може да му извлече сребрени прачки по димензија (имат они алат за вакво нешто), но колку ќе чини сето тоа и дали ќе биде со .999 чистота.


Offline Borizz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 5
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #5 on 17.11.2020, Tuesday, 22:49:45 »
Мислам дека чисто сребро се наоѓа кај златарите, а и може од пра сребрена. Воглавном сребро се наоѓа со 925 чистота, додека инвестициски монети има и со 999 сребро. Тоа ќе се снајдам, но проблем ми е да оваа шема за плочка ја имам во адекватна големина и како негатив за да ја пренесам на плочка.... после тоа деловите си велам ќе ги најдам од соодветна продавница...Иако не знам дали самиот склоп е во ред, бидејки електрониката и не ми е некоја јака дисциплина....
Затоа се обратив на форумов за помош или искуствени совети....

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #6 on 17.11.2020, Tuesday, 23:43:11 »
Ова е едноставно коло, дури не ни мора да правиш плочка, може да го составиш на универзална плочка со дупчиња.
Деловите се стандардни и ефтини, без потенциометрите нема тука ни 100ден.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 615
 • Gender: Male
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #7 on 18.11.2020, Wednesday, 02:56:51 »
Јас би прашал зошто служи сребрена вода, имам слушнато но никогаш не дознав која е нејзината примена?


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3873
 • Gender: Male
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #8 on 18.11.2020, Wednesday, 04:07:49 »
За врколаци убивање :)
Змена за антибиотик.
Имаше порано прича дека ако јадиш со сребрен прибор си прилично заштитен, колку е така не знам, но порано употребата на пестициди, хормони, антибиотици и сл била никаква или минимална, ла не знам сега комку би те заштитила сребрена лајца ( лажица)

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 615
 • Gender: Male
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #9 on 18.11.2020, Wednesday, 15:36:22 »
А што, се пие ли сребрената вода? :) Малку ми е чудно. :)


Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3073
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #10 on 18.11.2020, Wednesday, 15:58:24 »
Најчесто ја пијат, под ризик да добијат аргирија и да личат на штрумфови...  :)
Code: [Select]
https://en.wikipedia.org/wiki/Argyria
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 615
 • Gender: Male
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #11 on 18.11.2020, Wednesday, 16:27:18 »
Се сеќавам одамна дека некои луѓе носеа ваква вода од русија или бугарија (не сум сигурен) и ми останало во сеќавање, но никогаш не разбрав која и е намената.


Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6282
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #12 on 18.11.2020, Wednesday, 17:05:20 »
Има се продава сребрена вода во аптека. Мислам шишенцето беше околу 900 денари. Ми викаа да правам гаргара со сребрена вода без да ја пијам. Иначе има и машини за перење што имаат катализатор за сребрена вода и има подобрување во перењето на алиштата. Имам таква машина ама не верувам дека сеуште прави сребрена вода оти во упатството пишуваше првите 10 години траеле тие сребрени прачки.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни стандарди/демократија/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3873
 • Gender: Male
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #13 on 18.11.2020, Wednesday, 21:03:47 »
Ја укина алкалоид ако не сум гршка.
Ќе смениш прачки во машината ;)

Offline Borizz

 • Нов член
 • *
 • Posts: 5
Re: Генератор за сребрена вода
« Reply #14 on 18.11.2020, Wednesday, 21:28:21 »
Сребрената вода е дефинитивно докажан природен антибиотик. Всушност се работи за колоидно сребро, сребрена вода со многу мали парченца од сребро (чисто). Има доста истражувања за периоди на разни тешки епидемии кога точно поморот е во посиромашните луѓеа побогатите немале таква смртност. После време се утврдило дека тоа е од сребрениот прибор кој го користеле. Затоа се излезени и разните приказни за сребрени куршуми, тоест среброто како голем уништител на злото.
Инаку во Битола има извор со сребрена вода , потврден, но со многу мала количина на колоидно сребро. Јас потврдувам дека и после три месеци оваа вода во пластично шише останала непроменета и нерасипана.
Инаку, да ја има во аптеки но подоста скапа, исто има и генератори од аптеки, но исто скапи.
Е сега да се вратам на идеата за самоправење на погоре посочениот генератор. Имам и таква плочка цела со дупчина и двострано со бакар, но важни се потенциометрите зошто тие регулираат колку да е концентрацијата на колоидно сребро. И пак се поставува прашањето, (бидејки сум мноогу слабо искусен) како да ја користам таа плочка. Сепак треба да е по шема.... и како тоа да го изведам?