Author Topic: Барам моќен тиристор  (Read 296 times)

Offline Thyristor

  • Нов член
  • *
  • Posts: 0
Барам моќен тиристор
« Opened on 26.05.2020, Tuesday, 17:15:45 (Edited 26.05.2020, Tuesday, 18:53:32) »
Здраво на сите, барам моќен тиристор од тие што пакувањето им е како штраф.
барем 500В и моќност на струја што повеќе пример 300А.

вака изгледаат на сликаСекако барам на старо, користени т.е извадени од некој уред битно е да е исправен. имам слушнато дека ги има во постари апарати за заварување.

Offline MURO

  • Стручњак
  • ***
  • Posts: 140
Re: Барам моќен тиристор
« Reply #1 on 28.05.2020, Thursday, 00:03:24 »
Имам. 2 тиристора + 2 диоди (сите по 450A) поврзани во мост (грец) на алуминумска основа + бакарни шини. Цена -џабе - 100 евра за све