Author Topic: Засилувач TDA7375A , MP3 Player Bluetooth & FM Transmitters и звучници  (Read 835 times)

Offline mikromk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
Иако идеата беше целиот систем да работи на +12v, сепак по подолго слушање се одлучив на го подигнам напонот на +14,4v    за кој напон дадени се сите карактеристики. За чудо како да се работи за сосема друго појачало,сепак се работи за 20% поголем напон.Поради напонот до+12v   на кој работи MP3 Player   ставив стабилизатор и тоа на +10v  .
Засилувачот реално до снага од 2Х20w  звучи многу добро,идеално за детски соби до околу 20м2.Нормално бара поефикасни звучници.
Останува да го добијам торусниот трансформатор,звучниците се расклопени,дизајнот да целиот систем е готов , останува да изберам медијапан ,
но ова ке потрае .  Се надевам до поцеток на јуни се ќе биде готово.

Offline mikromk

 • Нов член
 • *
 • Posts: 9
Re: Засилувач TDA7375A , MP3 Player Bluetooth & FM Transmitters и звучници
« Reply #16 on 15.05.2020, Friday, 20:51:26 (Edited 15.05.2020, Friday, 21:51:26) »
Здраво  GigaWatt

И јас размислував за нешто поквалитетно,но најдов само со екран ,а према дизајнот на плоцката треба да е во ред , но радиото е најслаб дел.
За исти пари имаш  2din радија за автомобил, но јас не сакав системот да личи на радио за кола,а и појачалата во ниф не се најквалитетни.

MP3 Player  кој го употребувам највероватно ќе го соголам  и ќе направам друга маска да не личи како сите други.Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/32950082623.html
Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/32894832216.htmlOffline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Сум ги чул овие модули, другар еден купи вакво чудо, као демек за во кола... радио, едвај фаќа, а аудио декодерот им е катастрофа. Единствено што функционира асално е само екранот, т.е. видео плеерот. Тоа е ОК, ама од аудио аспект, не се добри :-\.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
Брата ми има некое рафивце со tda3788 со бт, усб микро картца, корнит растурат. Голден мото е фирмата ( или голдмото), едино тебале да стаат гумичиња кај инпут, аутпут усв, оти нели за на мотор е. 30$ е, вреди секој цент. Пред некој ден Димитармк го оправаше, баш ради што влегло вода кај излазот за слушалки и праеше константен спој т.е. како да има постојано слушалки па не работеше.