Author Topic: 5G - опасност по здравјето или не?  (Read 10381 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12470
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Дa зaмислиме сaмo штo би прaвеле тие20 гигaхерцa нa спинoт сaмo.

Проблемот е што не е ни на 20GHz, туку на дупло, три пати, четири пати повисоки фреквенеции... плус, не е само една фреквенција, се користат цели опсези од неколку GHz... неколку GHz шум за се што „не разбира 5G јазик“.

А и тој муабетот со јонизирачко и нејонизирачко зрачење... тие испитувања никогаш не се направени при зрачење на цели опсези... „као демек“, не би требало ништо да се смени... епа ајде, да видиме, ако е навистина така, ајде, нека се стави хипотезата на тест.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3832
 • Gender: Male
Ако е не јонизирачко, нема нишѕо на спинот да му направи, и нема да има енергија да префтли електрон од едно во друго ниво. Е ако е...
Опсегот кај 5г во однос на 4г мислам дека е 10 пати поширок.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12470
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ако е не јонизирачко, нема нишѕо на спинот да му направи, и нема да има енергија да префтли електрон од едно во друго ниво. Е ако е...

Епа тоа е муабетот. Оваа анализа никој ја нема направено. Се држат до тоа дека е нејонизирачко и тераат работа ::). А дали е навистина така, експерименти нови нема.

Опсегот кај 5г во однос на 4г мислам дека е 10 пати поширок.

Не е само дека користи широк опсег, пак ќе повторам, на кои фреквенции и кои опсези. Не е исто да користам опсег од 100MHz на 2GHz и опсег од 4GHz на 60GHz. Овие работи детално треба да се испитаат и да се види што точно се случува и кои се последиците (некакви мора да има, но дали се опасни или не).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3832
 • Gender: Male
Со оглед на тоа дека видливиот спектар е поширок од она што го користи 5г и дека само делот од ув ни штети, по таа логика нема место за паника, ем спектароте поширок, ем е повисока фрекфенцијата, ем снагата е поголема. Е сега, зрачењата не се исти, НЕ БИ ТРЕБАЛО да е штетно и НЕ Е ШТЕТНО не е исто. Ем зрачења сега ги имаме во изобилие 24/7 и треба да се прават изпитувања, и тоа треба да се инволвираат билози, медицинси лица, не само теоретизирања од физички аспект.