Author Topic: Windows Update Blocker  (Read 221 times)

Offline GigaWatt

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 12269
  • Gender: Male
  • Не фалширам
Windows Update Blocker
« Opened on 25.03.2020, Wednesday, 19:06:43 »
Еве нешто интересно што сигурен сум дека ќе им се допадне на дел од оние кои користат Win10 ;). Прилично лесно за користење е програмчево, Enable, Disable и тоа е тоа :). Не работи ништо во заднина за да го надгледува статусот на сервисите, претпоставувам дека им менува ownership или credentials (додава некои непосточеки) за да не може било кој да ги пушти ;). Просто, а корисно :).Функционира на сите Windows оперативни системи, од XP па наваму, дури и на серверските верзии ;). Рачно можете да додавате сервиси преку ini фајлот со подесувања ;). Подетално како се додаваат нови сервиси на листата на исклучени сервиси, можете да најдете на следниот линк ;).

Code: [Select]
https://www.sordum.org/9470/windows-update-blocker-v1-5/
Освен од attachment, програмчето можете да го симнете и од следните линкови.

Code: [Select]
https://cloud.mail.ru/public/4kT6/5GY64DMJw
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/9D0AAE4D90964D9489F6FEEBE9C65BD9Y
Code: [Select]
https://app.box.com/s/pnx6c43tke180ya6aii5zhtq4izegcv0
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."