Анкетата да биде валидна треба да се постават услови, а според мене дестина анкетирани и пример резултатот во однос 6:4 (во било чија полза) дали ја отсликува вистината, па ќе одиме капиталистички 51%, и тоа е релевантно!!!
На секој форум е така. Кој гласа во временскиот интервал во кој важи анкетата, гласа, кој не, тоа е тоа, наредна прилика.
Гости не можат да гласат а ние не знаеме дали тие ќе се сложат или нема да се сложат дека анкетата е валидна.
Гостите не се од интерес бидејќи и онака не можат да post-ираат. Автоматски, релевантно е само како ќе се изјаснат членовите.
Затоа како „Started by Toma“ имам некое легитимно право да барам да се одреди најмалиот релевантен број на анкетирани и тоа најмалку 30 што гласале.
И да чекаме дур да гласаат 30 души
... што може и никогаш да не се случи на форумов бидејќи е прилично неактивен
... не, не се сложувам.
На крајот на краиштата, може да се одвои анкетата од темава и автоматски нема ти автор да бидеш на анкетава.
Според мене доколку некоја тема не ги крши правилата на форумот, не е нападна или навредлива нема зошто да се брише или да се отвараат анкети за бришење на тема.
Не е прв пат да се изјаснат членови дека не им се по вкус определени теми кои ги има отворено Toma... само поради тоа и ја спомнав опцијата за анкета. Во секоја друга ситуација, да, нема потреба. Не се коси со правилата, не е нападна, не е навредлива, во адекватна секција е... нема причина зошто да биде избришана
.
Инаку, лично на мене, воопшто не ми пречи темава.
Доколку некој несака да чита некоја тема или постови од некој член немора, нека ја игнорира темата или постот кој не му се допаѓа.
Секој има право да отвори тема на форумот. Членовите кои не сакаат да дискутираат на таа или некоја друга тема нека ги игнорираат тие теми, нека отворат теми на кои сакаат да дискутират па кој сака ќе дискутира таму.
Апсолутно се сложувам.
Доклку се почне со анкети за бришење на теми кои не ни се допаѓаат што е на ред анкети за банирање членови чии постови не ни се допаѓаат?
Доколку опрелен број на членови се изјаснат дека не сакаат определен трет член да биде дел од форумов, иако можеби не прекршил ниедно правило, но е едноставно непожелен поради начинот на изразување или нешто сосема трето (можеби недолични или непријатни пораки... се бива
)... не дека лично би се сложил со тоа, но генерално земено, и нема друг начин како да дознаеш дали повеќе членови сакаат или не сакаат определен трет член да остане или не како член на форумот... не може за овие работи да одлучува само администрацијата.