Author Topic: Отпорници и нивни вредности  (Read 239 times)

Offline garfild

  • Ентузијаст
  • **
  • Posts: 50
Отпорници и нивни вредности
« Opened on 28.12.2019, Saturday, 18:01:12 »
Во прилог е табела со вредности на стандарни отпорници по нивната толеранција. Ако има некаква грешка или треба да се додадат други вредности кажете за да ги додадам во табелата.