Author Topic: Здраво колеги !  (Read 353 times)

Offline NerdOmega

 • Нов член
 • *
 • Posts: 20
Здраво колеги !
« Opened on 15.09.2019, Sunday, 20:05:43 »
Јас сум NerdOmega имам 25 години и сум зависник од технологија и електроника. Ме интересира се што не знам и на секој можен начин гледам да проширам хоризонти. Верувам во слобода на информации и сакам да споделувам тоа што го работам и да си помагам со истомисленици.

Моментално главно се занимавам со автоматика и индустриска електроника и тук таму по некој поинтересен проект, најчесто нешто со камери и обработка на слика или некој IOT проект.

Случајно наидувам на форумот неколку пати па се решив да направам профил и да пробам да се удружам со македонските електроничари. По форумот гледам дека дигиталната електроника и микроконтролерските платформи ви се многу слаби па се надевам дека ке придонесам нешто и јас.

Ако нешто ве интересира повеке радо би одговорил на прашања.

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 668
 • Gender: Male
Re: Здраво колеги !
« Reply #1 on 15.09.2019, Sunday, 20:19:14 »
Добредојде! Ти посакувам убав престој на форумот.

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 938
 • Gender: Male
Re: Здраво колеги !
« Reply #2 on 15.09.2019, Sunday, 20:21:52 »
Wellcome !
Life is too short to remove USB safely ..

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2912
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Здраво колеги !
« Reply #3 on 15.09.2019, Sunday, 20:37:10 »
Добредојде!
Слободно отварај нови теми и сподели ги своите искуства и познавања од областите што ти „лежат“ најмногу... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1408
 • Gender: Male
 • Доблест и само доблест
Re: Здраво колеги !
« Reply #4 on 15.09.2019, Sunday, 20:44:04 »
Hey, welcome to the real world.
I'm the insolent Toma.
Ако некој знае а знае дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Здраво колеги !
« Reply #5 on 15.09.2019, Sunday, 22:46:36 »
^ е а златен јазик имаме....
~~~~~~~~~~~~~
Добредојде, +
во блиска иднина те замолувам да препорачач некоја книга за почетници од твојата област (микроконтолери), по можност на мк, но и на анг. Не мора да е онлине, може и да се купи.
Пријатен престој

Offline Zan

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 803
Re: Здраво колеги !
« Reply #6 on 15.09.2019, Sunday, 23:21:44 »
Добредојде на форумот NerdOmega.
Жан

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Здраво колеги !
« Reply #7 on 15.09.2019, Sunday, 23:35:53 »
Добредојде, чувствувај се како дома ;).

И да, слаби сме малку на полето на MCU и развојни околини :-\.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Здраво колеги !
« Reply #8 on 16.09.2019, Monday, 00:17:47 »
Предлагам админ/модератор да отвори тема кај туторијалите за миктро контролери, да биде се на куп, како не би се бркале туторијалите со останатите туторијали на други теми.
последниот клип можда е подобро да оди кај темата за обработка на метал, или на двете места.

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 453
 • Gender: Male
Re: Здраво колеги !
« Reply #9 on 16.09.2019, Monday, 01:44:15 »
Добредојде  8)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Здраво колеги !
« Reply #10 on 16.09.2019, Monday, 08:25:03 »
Предлагам админ/модератор да отвори тема кај туторијалите за миктро контролери, да биде се на куп, како не би се бркале туторијалите со останатите туторијали на други теми.

Не разбирам... да се префрли само овој post во посебна тема која ќе биде како тема за туториали за микроконтролери?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Здраво колеги !
« Reply #11 on 16.09.2019, Monday, 08:30:34 »
Да,да, додуша моја грешка што го пишав овде побарувањето, али да си остани темава чиста, ем постовите ќе си бидат во соодветна тема.....

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Здраво колеги !
« Reply #12 on 16.09.2019, Monday, 08:43:34 »
Средено ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."