Author Topic: Скинати жици на статор  (Read 2627 times)

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Скинати жици на статор
« Opened on 29.08.2019, Thursday, 15:20:59 (Edited 29.08.2019, Thursday, 18:22:18) »
Имам скинати жици на статор од скутер.
Пробав да најдам нов но неможам.
Дали би можело да се намота нова жица? Доколку може кој би се нафатил.
Ви благодарам.


Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5296
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Re: Скинати жици на статор
« Reply #1 on 29.08.2019, Thursday, 15:25:38 »
 За каков тип на мотор се работи, година и модел
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #2 on 29.08.2019, Thursday, 15:26:17 (Edited 29.08.2019, Thursday, 18:27:32) »
Generic Xor2 50cc 2T 2011
Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #3 on 29.08.2019, Thursday, 15:45:10 »
А како се скинати намотките?


Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #4 on 29.08.2019, Thursday, 15:46:36 »
Јас ги скинав, пробував да го извадам магнетот и пикнав штрафцигер внатре и ги скинав.

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5296
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Re: Скинати жици на статор
« Reply #5 on 29.08.2019, Thursday, 16:04:35 »
Во мотопартс провери дали имаат, се разбира доколку сакаш нов
Code: [Select]
http://motoparts.com.mk/component/virtuemart/?page=shop.product_details&flypage=tpflypage.tpl&product_id=534&category_id=4041
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #6 on 29.08.2019, Thursday, 16:14:50 »
Нема никаде.

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #7 on 29.08.2019, Thursday, 16:26:14 »
Дали може да се намота од ново?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Скинати жици на статор
« Reply #8 on 29.08.2019, Thursday, 18:30:36 »
Да, на винклер... само да го одмастиш убаво прво, не е во ред така да му го однесеш на винклерот.

Ако си од Скопје, носи го кај Китан. Се наоѓа кај триаголникот во Кисела Вода, кај рампа, се стигнува до него преку Јужен булевар (има ново име сега булеварот, не знам кое му е).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #9 on 29.08.2019, Thursday, 19:40:25 »
Од Гевгелија сум. Најдов човек кај нас, само незнам со што да го исчистам? Да го исперам со вода п после со компресор да го издувам?

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #10 on 29.08.2019, Thursday, 19:42:59 »
Јас ги скинав, пробував да го извадам магнетот и пикнав штрафцигер внатре и ги скинав.
Претпоставував дека е вакво сценариото но не си дозволив да коментирам за да не јадам гурабии. :D
Со среќа нека е премотувањето.


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
Re: Скинати жици на статор
« Reply #11 on 29.08.2019, Thursday, 23:13:32 »
Нафта па бензин/нитро. Потопи го во нафта и со обична четка за фарбање, на крај испрскај го со прскалка со бензин и може им да го издуваш. од вода ќе ти фатат лимовите корозија.