Author Topic: Блендер на 120V, 70W  (Read 418 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #15 on 22.08.2019, Thursday, 00:14:03 »
Ако е дц моторот, ќе стајш грец, калем и кондензатор и ќе "попушташ" до 110*1.41 и би требало исто да е, ако е дц со четкици накај 90в ќе го наместиш к ви требало да работи нормално. Е сега ако е некоја друга изведба.....

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #16 on 22.08.2019, Thursday, 02:45:17 »
Како мислиш „ќе попушташ“?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #17 on 22.08.2019, Thursday, 08:40:19 »
Ќе го движиш потенциометарот од мин кон макс...

Offline MKD-Boy

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 149
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #18 on 27.08.2019, Tuesday, 15:01:50 »
Ќе го движиш потенциометарот од мин кон макс...
А без потенциометар, само со Грец ?

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #19 on 27.08.2019, Tuesday, 15:18:07 »
многу „струја“ ќе му дојде, или врзи сериски една сијалица 60-70w...

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #20 on 27.08.2019, Tuesday, 17:15:09 »
Така многу ќе падне потрошувачката, скоро се ќе се троши на сијалицата... сум пробувал со гравирка, многу споро врти :-\.

Пробај со димер, како што ти беше сугерирано ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Блендер на 120V, 70W
« Reply #21 on 27.08.2019, Tuesday, 17:35:56 »
100w тогаш, а многу енергија ќе оди фира, подобро е димер.