Author Topic: Стерео засилувач со TDA2003  (Read 560 times)

Offline LordZi

  • Глобален Модератор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 3022
  • Gender: Male
  • I'm gonna live forever or die trying...
    • LightCraft Studio
Стерео засилувач со TDA2003
« Opened on 24.07.2019, Wednesday, 14:42:37 (Edited 24.07.2019, Wednesday, 16:55:35) »
Уште една изведба на засилувач со добро познатиот TDA2003.
Најдоле во PDF фајлот е шемата, моно верзија, стерео верзија и стерео верзија со предзасилувач и тонски контроли. Текстот е на шпански, но сите верзии се убаво документирани со слики.
Иначе јас ги правев и моно и стерео верзијата со тоа што ги прецртав по мое и ги смалив малце плочките, бидејќи оригиналните ми беа непотребно големи. И двете плочки ги има закачено најдоле, проверени се во пракса и веќе некое време успешно работат во едно 5.1 домашно кино ;).

Слики од стерео верзијата:

Иначе ова на сликата ни остана вишок на крај, ако му треба на некој нека ми пише ПП, ќе му го дадам по цена на деловите... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio