Author Topic: Имам проблем со поддршка  (Read 113 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3321
 • Gender: Male
Имам проблем со поддршка
« Opened on 29.06.2019, Saturday, 23:54:26 (Edited 30.06.2019, Sunday, 22:22:26) »
најдв некој превод(може и ауторско дело, небитно), се работи за книга за програмски јазик (ц), е сега програмиве ми се прикажуваат ќирилица, ккао да ги претвора во латиница на пример :
#инцлуде <стдио.х>
воид маин()
ш
инт индеџ;
      индеџ = 13;
      принтф(“Вредноста на променливата индеџ е %дЃн”, индеџ);
      индеџ = 27;
      принтф(“Вредноста на променливата индеџ е %дЃн”, индеџ);
      индеџ = 10;
      принтф(“Вредноста на променливата индеџ е %дЃн”, индеџ);
ќ

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 932
 • Gender: Male
Re: Имам проблем со поддршка
« Reply #1 on 30.06.2019, Sunday, 21:42:35 (Edited 30.06.2019, Sunday, 22:29:40) »
Претпоставувам куцано е со кириличен фонт наместо системска кирилица. Во тој случај можеш со LS Konvert MAK  - скрипта за WОRD.

Code: [Select]
https://ufile.io/czg9hd0k
Code: [Select]
https://cloud.mail.ru/public/4oUv/53QbSAdwY
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/4C77E518A323442080D6284C9735469CY
Code: [Select]
https://app.box.com/s/3u604slu9oja2smzgigwjvl2ok3fu1g6
Life is too short to remove USB safely ..

Offline MURO

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 137
Re: Имам проблем со поддршка
« Reply #2 on 30.06.2019, Sunday, 22:20:12 »
Пробај се што можеш со сетинзите. Пред се, мислам на Regional Options. Ако не бива, деинсталирај ги сите кирилични  фонтови од системот.  Програмот ќе нема друг излез освен да одбере некој од постоечките. Во стандардните фонтови имаш кирилична поддршка (не ти требаат кириличните како такви). Имав слична ситуација со online Help -от на Visual Studio 2013 на еден од компјутерите кои ги  користам. Ова го реши проблемот.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3321
 • Gender: Male
Re: Имам проблем со поддршка
« Reply #3 on 30.06.2019, Sunday, 22:43:30 »
Муро фонт си детектира тајмс њу роман кај кодот, кај другиот текст некој македонски, што вели Марко поддршката, ќе го пробљм кодот после.