Author Topic: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH  (Read 201 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Opened on 23.05.2019, Thursday, 10:46:41 (Edited 23.05.2019, Thursday, 23:11:19) »
Да не знае некој што матична носи, колку рам би поддржал максимум, што процесор крепи

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #1 on 23.05.2019, Thursday, 23:11:52 »
Ова е матична плоча од лаптоп? Модел на лаптоп?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #2 on 24.05.2019, Friday, 08:43:11 »
MT-M 8171 KGV е моделот, инаку е компитабилед офиц компјутер, сакав да го користам за нет бинс(компајлер), само 512 мб ддр 1 е премалце, па си реков да го дотерам до кај 2гб ддр1. Евентуално јутубе би се пуштило на него (филм или музика). Инаку е призвод на ибм, све во него е ибм. На пример процесорот е направен стриктно за него, рамот е наменет за него, ако го бараш рамот излага демек е наменет стриктно за тој и тој процесор(целерон 2.66ghz), е сега не знам да му ставам рандом ддр1 2х1gb рам дали ќе прави фрки.
Еве некој продава
Code: [Select]
https://aukro.cz/ibm-thinkcentre-s51-8172kgv-6939547901

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #3 on 24.05.2019, Friday, 21:05:13 »
Не се исплати ова да го надградуваш. Се што не е 775 па нагоре во денешно време, не се исплати да го надградуваш.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #4 on 24.05.2019, Friday, 21:51:33 »
не е 775 ова ? Си реков ко ќе појдам кич. да има некоја канта колку за филмче или нетбинс ама... :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #5 on 24.05.2019, Friday, 23:33:03 »
Не, ако е со DDR1, најверојатно е со 478, а и ако е комбинирана DDR1 со 775, толку е стара плочата, што практично не поддржува ништо поново од некој P4 или Celeron, двојадрени, нема шанси... а освен некој јак двојадрен, во денешно време, ништо друго нема поента да имаш, дури и ако е само за интернет, филмови и слично... ќе кочи, сецка, итн. :-\.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5276
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #6 on 25.05.2019, Saturday, 17:09:55 »
Q6600 е на 775 и кошта 500 денари, повеќе од доволно за некоја таква конфигурација, јас имам 775 матична со DDR3 со Q6600
За работа е идеален XD
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #7 on 25.05.2019, Saturday, 17:45:10 »
Нема збор тука, затоа реков минимум двојадрен, а пожелно е четворојадрен да е ;).

Со двојадрен, ќе може да гледаш видеа до кај 1080p x264, не и повеќе од тоа. Со четворојадрен... зависи кој, Q6600 не би бркал работа за 4K, но Q9550 ќе врши работа за 4K VP9 или x265 ;). Ќе го товари до кај 80, 90%, ама нема да секца ;). За непрекинат playback на x265, но до максимум 1080p, и Q6600 ќе врши работа ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #8 on 25.05.2019, Saturday, 18:02:34 »
Но таков не може да се стави на машинава xD

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Ми треба инфо за MT-M 8171-WSH
« Reply #9 on 26.05.2019, Sunday, 02:49:22 »
Епа затоа пишав... батали тоа, најди си друга плоча, некоја на која може да ставиш барем двојадрен 775 ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."