Author Topic: Напојување на музичка карта со два адаптери  (Read 893 times)

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Ви благодарам.
Ке видам што ке направам.  :)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
амперажата т.е. струјата е небитна. Или порше ќе возиш лагано 80, не мораш нонстоп 200 да го возиш, фичо ќе го возиш со мачење 80 ... :) ако си е повеќе ампери. После, ако е 18w значи адаптерот е 18/9=2А, сепак не е 1А. И од фабрика оставиле резерва, да не биде постојано 100% оптоварено. Е сега ако е добар дизајнот нема да има гајле, предвидено е, има оставено луфта, знали адаптерот може да даде 2-3А, но пишале 1А како би работел лагодно. Али верувај тоа не е случај кај кинезите, тие ако е 1А реално ќе пишат 5А xD

Offline borisq10

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 229
 • Gender: Male
Јас тек сега видов на официјалната страна дека адаптерот што го имам од Traktor Audio 6 е истиот адаптер и за Audio10 15в 1,2а, на Audio 6 на самата карта пишува 15в 1,2а, а на Audio10 9в 1а.
Се мислев дали да го уклучам дали ке работи и си викам ајде што ке биде нека биде  :D го уклучив и картата си работи како што треба, така да мислам дека нема потреба да порачувам друг, тие што ми се порачани ке ми се најдат за ако нешто се случи или можам да испробувам со нив да ги спојам во еден.  :)
Инаку Traktor Audio 6 нема потреба од адаптер, работи само на усб, бекап план ти е усб-то, ако ти изгори адаптерот.