аее, ти си го проживеа, па децава твои / мои нека патат
А што, тука голтари да бидат
. Да ме молат за пари за искачање?
Секое место си има предности и недостатоци. На крајот на краиштата, секогаш може да го пратам цело лето кај баба и дедо во Македонија и да си се исфура, така
.
Номално е на 15 год да урлаш, да ојш на журки, да правиш глупости, ај сега да те видам излези до 5 сабајле и од тука на работа продолжи.
Апсолутно дека сега не можам, порано можев, но сега, не.
Германија да ни одат децата на геј паради? не, благодарам, подобро е в парк.
Па овде ако живееш, 100% нема да е геј
... како да не
. Ај сврти се малку околу тебе, види колку хомосекцуалци има... па сега ги има повеќе од било кога... е да, уште немаме gay parade... уште тоа остана да го направат овие од LGBT
.
кафичите/дискотеките странство се уште поголем луксуз. Едино кафе-чорба од нан нога е поефтино. А и друг е филмот, крај краева ти ја кратат слободата, оти да неможеш да пиеш пиво в парк? илиред други работи....
Да беше толку лошо, немаше нашинци таму да си седат, а и нивните немаше да седат таму, ќе доаѓаа кај нас така?
И пак ќе пишам, ако толку кеиф ми се прави пиво во парк да пијам, ќе си го земам одморот, ќе си дојдам тука и ќе си го терам филмот
.
А и да си се паркираш кај што ќе ти текне што ќе ти фали.
Да бе, и сега кај ќе ми текне се паркирам
. Барај каде, па зона, па која зона е, па колку е по зона, па на кој број, па чекај на град Скопје е или на Центар е, па... исто ми се фаќа и таму, и таму плаќам за паркинг.
Инаку немој да мислиш дека нешто здравството е по ок, еден заб е ѓаол ипол, башка другрка се пораѓаше норвешка, плацента и заборавиле. Па ајде делкај на ново...
За тоа дали се попрофесионални лекарите на запад или не, навистина не можам да судам, но претпоставувам, по тоа што 2/3 од лекарите што ги биваше ни се отселија, дека е попрофесионално. Па чоек, нема да праќаме на запад луѓе и родители на деца да молат за донации по SMS за да може да го пратат детето на некоја комплицирана операција во Германија, ако немаа солидна апаратура и добри кадри, така
.
А за цената... па сите пак на крај се лечат кај нас, така
. Си доаѓаш, си се лечиш и потоа пак се враќаш назад. Поевтино е билет за авион да платиш во две насоки и тука да се лечиш отколку да се лечиш таму
. Како сите, така и јас
.
Знам дека кај нас најголемиот дел од газдите се користољубиви/лакоми и не го даваат заслуженото но каква причина имаат они за да се сменат?
Е немаат... така е, прав си
.
@bicikle заедно со башибозукот и безредието доаѓаљ и неправдата , за некој лабаво за некој уштеполабаво а за некој јаже околу вратот.
Да, така е, овие две работи се обично неразделни.
@krema: И ставаш ливче внатре „за најубавата вегетаријанка на целиот свет“
.