Author Topic: Прегорена LED SMD од светилка на 220V  (Read 3203 times)

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Re: Прегорена LED SMD од светилка на 220V
« Reply #45 on 10.05.2019, Friday, 17:07:25 (Edited 10.05.2019, Friday, 17:10:57) »
Мене ич не ми текна, имам такво бренерче на плин, можев со тоа да го разлемам чипот, но ај за друг пат искуство. :)

@bicikle - го користев на времето за burn на вејперските грејачи. :) SKU 1196000Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Какви греачи ??? ??? ????
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Re: Прегорена LED SMD од светилка на 220V
« Reply #47 on 10.05.2019, Friday, 18:38:04 (Edited 11.05.2019, Saturday, 00:42:14) »
За вејп.
Нешто овакво:или вакво:Преведено за е-цигари. :)


Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
GW проба, амане ти чинеше. е-цигра.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не благодарам... цигара си е цигара :P :D... подобро ќе намалам, ама не можам тоа :P :D.

@krema: А ова се нешто како уметнички греачи за е-цигари ???... или јас погрешно разбрав ???.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Не се уметнички, туку напредни а богами и убаво изгледаат, и барат голема снага од батерија (high drain) 25А па и 30А.


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Аааа... сега сватив што е тоа „вејп“... од vapor, испарува ::)... па така кажете бе :P :D.

А зошто би ги менувал греачите... не гледам причина ???... подобро да испарува течноста во патроните од електронските цигари?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
Генерално од бес :)
Тие уметничките траат со години, поготово ако се стеинлес стил, канталот знае да реагира со некоја состојка од течноста, но сепак тоа е спора реакција, пак требаат години.
Низ греачот поминува памук, е тој собира се и сешто од арома до локална прашина, ситни честички в џеб друг го носиш а башка од температурата зпекува со тек на време и треба да се смени. Греачот при тој процес само се чисти, начесто се пушта на поголема снага да се вжари и да изгори све на него и додека е жежок во алкохол се мрцка за да се исчисти убаво. Е сега има и лискунски памук (силка), па и замена од сајла за памукот, но едното не е здраво, другото не влече течност баш нај добро, па памукот е идеално реше ие, а и најмногу чад и вкус дава.

Offline krema

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 574
 • Gender: Male
Да отвореме една вејп тема овде :D


Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Да, ако сакаш отвори, оваа некако отиде во друга насока :P :D.

Само не знам каде ???... бела техника ???... ајде, нека биде ;).

Ти отвори ја, па ако најдам подобро место да ја сместам, ќе ја преместам ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3012
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Еве ви еден мој скромен допринос на таа тема... ;)

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio