Author Topic: ТВ Shov STV-3021 - сервисно мени [Решено]  (Read 275 times)

Offline gonik

  • Нов член
  • *
  • Posts: 14
ТВ Shov STV-3021 - сервисно мени [Решено]
« Opened on 31.03.2019, Sunday, 00:35:24 (Edited 23.05.2019, Thursday, 02:29:40) »
Здраво. Потребен ми е влез во сервисно мени за овој постар модел на ТВ заради корекција на осветленоста и боите. Утврдено е дека проблемот е во програмот на меморијата. Нема скриено дугме во далечинското, инаку далечинското е онаа со дугме ОК(поголемото). Инаку кога пристигна телевизорот кај мене веќе беше влезен во сервисно мени (пишуваше Red Gain во горниот лев агол), ама јас излегов од него со надеж дека пак ќе влезам ако треба. Не помага ни кога тонот е на минимум, па притискање СТАТУС. Не помага ни кога тајмерот е на 50 мин., па ВОЛ+. Со оваа последнава команда сум влегувал кај НЕО кој користи вакво далечинско, ама тука не помага. Позззз
Марка: SHOV
Модел:STV-3021
Ознаки на шасија:HD-294V-0
Процесор: ST92195B5B1/MIS
Еепром: atmel 24C16A
Видео процесор: STV2248H

Offline Toma

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 1270
  • Gender: Male
Re: ТВ Shov STV-3021 - сервисно мени [Решено]
« Reply #1 on 31.03.2019, Sunday, 12:54:39 (Edited 31.03.2019, Sunday, 15:45:29) »
Пробај
Menu 6483
Pilot код 216 Притисни го црвеното копче F1 еднаш или неколку пати.

Ако некој знае а знае дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline gonik

  • Нов член
  • *
  • Posts: 14
Ма браво мајсторе, колку само време потрошив на барање по разни други сајтови и форуми и никаде не најдов. Македонскиов форум е закон, посебен поздрав до луѓето како Тома кои знаат и сакаат да помогнат. Втората опција со далечинското Pilot функционира успешно. Со -/-- се менуваат подменијата, а со 4 се излегува од сервисното мени.