Author Topic: Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)  (Read 213 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)
« Opened on 19.03.2019, Tuesday, 23:41:16 »
Корисничко упатство за оние Кинескине „барачи на работи по ѕидови“ :P :D. Не е оригиналното, ова е од некое ребрендирано (Eclipse Tools... кои и да се ::)). Го имам оригиналното испечатено, но ме мрзеше да го скенирам :P, па само побарав online брз база на она што пишува на него и ми го извади ова ;).

Скоро идентични се, тоа што сликите на алатчето во ова упатство не се "generic" и се гледа дека имало мала корекција на Англискиот :P.Code: [Select]
https://app.box.com/s/0wpn9fwkwz5c4v62d4bthhu8s83uxj64
Code: [Select]
https://www.asuswebstorage.com/navigate/a/#/s/72F523DAA1D94B5E817A7EFB0C47E08BW
Code: [Select]
https://cloud.mail.ru/public/F46A/mbiujGMet
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)
« Reply #1 on 20.03.2019, Wednesday, 03:57:06 »
Значи на жица треба да се калибрира или на блок ?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)
« Reply #2 on 21.03.2019, Thursday, 06:44:07 »
Тоа е само дадено како пример, бидејќи Американциве се градат со гипс-картон и дрво (::)). Ако бараш жици под напон, за калибрација ќе си искористиш место каде што сигурно знаеш дека поминуваат жици под напон. Слично и за дрвена греда. Ако бараш дрвена греда, ќе си го калибрираш на место каде што знаеш дека поминува дрвена греда ;).

И не би ти препорачал потоа да ја оставиш батеријата внатре бидејќи ги цеди, иако е во stand by. Мене ми исцеди една. Така да, откако ќе завршиш со работа, извади си ја батеријата ;)... или модифицирај го (стави му прекидаче ;)). Јас така имам направено со неколку Кинески направии со "auto power off" ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
Re: Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)
« Reply #3 on 21.03.2019, Thursday, 12:27:07 (Edited 21.03.2019, Thursday, 15:14:55) »


Кај грешам?

Offline Mkdsime

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 81
Re: Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)
« Reply #4 on 21.03.2019, Thursday, 13:00:54 »

Овој го калибрира каде што нема жици.
Дали ова апаратче работи кога има вклучено струја и кога нема струја во жиците?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Metal/Voltage/Stud Detector (Owner's Manual)
« Reply #5 on 21.03.2019, Thursday, 15:16:13 »
Дали ова апаратче работи кога има вклучено струја и кога нема струја во жиците?

Би требало... ама тогаш треба да го подесиш да бара метал најверојатно... не да бара жили под напон. Има три мода на работа, да бара дрво, да бара метал (железо ???... не знам) и да бара жили под напон.

@bicikle: Треба од лево или од десно да се приближуваш кон жилата, не директно врз неа да го поставиш апаратчето.

Вака треба.Ако не е истиот, принципот на работа е ист.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."