Author Topic: Торбички за алат и инструменти од стари несесери  (Read 1309 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12110
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Торбички за алат и инструменти од стари несесери
« Opened on 04.03.2019, Monday, 02:44:39 (Edited 04.03.2019, Monday, 11:28:05) »
Сите имаме барем по некој женски член во фамилија, а жени како жени, знаеме дека не може да функционираат без несесери :D. Ако не повеќе, чуваат барем транспортен „кит“ за корекција на шминка кога се „на терен“ ;D.

Но, како и се, и овие се литат и се кинат или по некое време, едноставно им здосадуваат (типичен женски синдром ::)... мене не ми е јасно како може да им здосади од нешто што им врши практична функција, но ОК... жени се, слободно нека комплицираат :D), па на крајот ќе решат да ги заменат со нови ;).

Е сега, што да се прави со стариот ???. Јас не ни знаев дека старите ги фрла жена ми до пред некоја година. Кога видов еден во ѓубре, ја прашав „зошто е фрлен несесерон“, ми рече „па стар е“ и и реков „нареден пат прашај ме, тоа е одлична торбичка за алат ;)“.

И еве неколку примери за што се можете да ги искористите старите несесери од сестрите, мајките, девојките, сопругите, итн. ;).

It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 475
 • Gender: Male
Чекај, унимерот нели доаѓаше со торбичка?
Последната торбичка е од Oriflame ако не се лажам. :D

Добра идеја секако. :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12110
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Чекај, унимерот нели доаѓаше со торбичка?

Да де, ама мораше со нешто да презентирам :P :D.

Последната торбичка е од Oriflame ако не се лажам. :D

Се гледа кој е подолго време во брак ;D ;D ;D.

Искрено, навистина не знам :D. Знам дека колеги ме зезаа за розевата панделка на патентот, „еве сега ќе ја вади шминката“ ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Mariposa

 • Нов член
 • *
 • Posts: 4
Re: Торбички за алат и инструменти од стари несесери
« Reply #3 on 04.03.2019, Monday, 17:34:26 (Edited 05.03.2019, Tuesday, 00:34:21) »
Последната торбичка е од Oriflame ако не се лажам. :D

Од кафе Гранд е :P.
И да, комплицирани сме, ама несесерите стварно се стари и излитени ;D ;D ;D.

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9429
Mariposa не ли ти е криво што  Гига ти ги ``краде``идеите?? ;) Знам дека самиот рака не смее да пушти по несесериве, а не да ги полни со алат и делови! ;D ;D Има ли на форумов маж што ке каже -јас сам си купувам женски несесери за алат и електронски делови. 8) Дури имам колекција за секое годишно доба!! ::)
Поздрав и не го карај, најдобронамерно човекот постира нови идеи. :o

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 475
 • Gender: Male
Све на мајтап тераш пеперутке :)
Со сета почит кон сите и извинете многу што упаѓам, ама после се ова што прочитав, вие сте поголеми "жени" и од нас жените... :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12110
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Има ли на форумов маж што ке каже -јас сам си купувам женски несесери за алат и електронски делови. 8) Дури имам колекција за секое годишно доба!! ::)

Нема зошто да ги купувам, Mariposa и онака ги фрла... само треба од време на време да ѕирнам во кантата за ѓубре ;D. И онака јас сум ѓубреџијата кај нас, така да, не ми се „промакнуваат“ вакви работи :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9429
Гига, не знаев дека почна по контејнери и ѓубре да буричкаш! ??? :( Ако поминуваш ќе ти дадам куп такви работи, немој по ѓубрето... :( 8)(шала)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12110
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Јас одамна сум ѓубреџија ;D, само што сега смеам само по ѓубрето по дома да буричкам ;D. Ако донесам уште некое ѓубре од надвор, Mariposa ќе пошизи ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."