Author Topic: Delay со PT2399  (Read 1167 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3022
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Delay со PT2399
« Opened on 21.12.2018, Friday, 00:41:31 (Edited 21.12.2018, Friday, 03:37:50) »
Бидејќи се изгуби и оваа тема при селењето на форумот, еве ја пак... ;)

Еве едно проверено модулче за delay или “ехо“ со интегралното коло PT2399, кое сум го правел повеќе пати и супер функционира. Иначе ова интегрално коло кај нас чини околу 100ден./парче, додека на ибеј потполно истото е 1$ за 5 парчиња... ;).
Вредноста на потенциометрите не е критична и може да биде и двојно поголема, за поизразен ефект.

Шемата:Изгледот на плочката (ја има најдоле):Распоредот на деловите:

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12424
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Delay со PT2399
« Reply #1 on 21.12.2018, Friday, 03:28:56 »
Нарачав уште тогаш PT2399, баш пред некој ден стигнаа, сега се токмам да го искомбинирам терминот со ова ;). Ај, ќе ставам слики и снимки кога ќе бидне ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3022
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Delay со PT2399
« Reply #2 on 21.12.2018, Friday, 10:07:09 »
Имав останато неколку од последната нарачка, да кажеше порано ќе ги добиеше за да не чекаш... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12424
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Delay со PT2399
« Reply #3 on 21.12.2018, Friday, 16:19:15 »
Не дека чекав, имав еден куп други работи за правење, така да, не ми беше проблем ;). И онака сакав да го искомбинирам со терминот, како и ти, бидејќи навистина кул звучи заедно со него ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."