Author Topic: Туториал: Модификација на шрафилица Iskra HL-SD15Li-1036  (Read 586 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не знаете што инат сум :P :D. Ако сум се решил, абе ќе биде, па ако треба крв ќе плукам ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male
хехе, абе по лезет е со штрафилица, а башка ти си нарел штрафој си му онадил мајкат :) Тоа доста му се по 3 штрафа од страна на еден ментеш.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Знам се зајдов ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Абе што е сигурно - сигурно е! :)
Ниту леб, ниту вода сака. :D

Offline Gocko

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 59
Мана на овој модел е што има електронска заштита. Јас имам блек анд декер многу слична на оваа, исти пари е купена ... добра е бидејки има механичка заштита од оптоварување, има скалило од 1 до 8 и сликовито прикажано мал до најголем штраф. Заштитата работи много синзитивно и прецизно, мене ми врши работа кога заштрафувам високотонци или хорни на звучни кутии или било какви пластични лесно кршливи работи.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Мана на овој модел е што има електронска заштита.

Пааа... изгледа не си прочитал за што е темата ;D ;D ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Gocko

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 59
Прочитав, со премостување да се заобиколи заштитата, но секогаш вакви преправки се за едно добри за друго многу полоши. Секогаш кога правам некоја модификација се прашувам дали моето решение би било по паметно од решението на 10-те инжинери кои 3 ноќи не спиеле додека да дојдат до финален продукт.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11635
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Тебе ти изгледа како 10 инженери да мислеле како да се дизајнира оваа заштита ???. Мене не ми изгледа така ;D. Ми изгледа како некоја Кинеска направија „склепана“ по нарачка на Iskra. Да бидеме искрени, целото производство на сите овие фирми се префрли во Кина, така да... ќе бидам изненаден ако воопшто еден инеженер работел на ова.

Мене ме запрепастуваат новите дизајни за многу уреди за „масовна потрошувачка“ (кога телевизори станаа уреди за масовна потрошувачка ???)... се е копија на копија на копија ::)... и секоја копија, полоша од претходната. Чест на искучоци, има фирми кои водат сметка за дизајнот и квалитетот на изработката, но, да бидеме искрени, ем се ретки, ем најчесто се многу скапи :-\ (барем за наш џеб ::)). Така да, при купување на уреди за домаќинство, најчесто се одлучуваме за поевтината варијанта, но разликата е во тоа што кај поевтината варијанта, квалитетот на изработката и дизајнот најчесто се светлосни години далеку од навистина скапите и квалитетни уреди.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."