Author Topic: 1 - 30 MHz ВФ засилувач 170W снага (на бугарски јазик)  (Read 2135 times)

Offline RadioLjubitel

  • Нов член
  • *
  • Posts: 8
    • Македонски форум за електроника
1 - 30 MHz ВФ засилувач 170W снага (на бугарски јазик)
« Opened on 26.11.2018, Monday, 15:54:33 (Edited 26.11.2018, Monday, 17:23:58) »
Шемата ја видов и превземав од бугарската ФБ радиоаматерска група LZ HAM RADIO.
Објавувачот на постот наместо 4те транзистори кои се во шемата, ставил само 2 од типот IRFP250N и добил одлични перформанси.


д шемата која ја постирав погоре, таа е на следниот линк:
Code: [Select]
http://qrz.if.ua/tech/174-kv-usilitel-moschnosti-na-deshevyh-polevikah-irf-irl.html?fbclid=IwAR2HQkzGi_Hx-Vxs8KGdIkX_px29g462YUrRp1zJziT3FK95H7KW2am3Nnw