Author Topic: Кутии за компоненти од канали за кабли  (Read 527 times)

Offline Devil

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 5276
 • Gender: Male
  • Македонски форум за електроника
Кутии за компоненти од канали за кабли
« Opened on 22.10.2018, Monday, 14:57:16 (Edited 22.10.2018, Monday, 19:57:56) »
Колегата мој имал малку слободно време па фатил си направил кутивчиња за сортирање на елементи од пластични канали за електрични инсталации.
Во прилог слики кој ќе ви ја доловат идејата на кутијата.

За жал немам слики од текот на изработката, ама не би требало да нешто голема филозофија, со супер лепак се составувани, најголем дел од кутијата е од канали со различна големина.

Каналите се вишок од искористениот материјал за ожичување на спрат од куќа.

општ распоред на фиоките


Поголеми фиоки
Држач за малите фиочиња


Мало фиоче


Цел држач за фиочињата


Големо фиоче, изработка на предна и задна страна
Голема фиока + држачи


Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2844
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Добра идеја... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Леле човече, одлична идеја :D. Како му текнало, алал му вера ;).

Ова ми е нареден проект, дефинитивно ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."