Author Topic: Критики за продавниците за електронски материјали  (Read 4036 times)

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Тешко дека имаат, да видам да не верувам. :)

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2844
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Немаат, цени формираат на лице место, за секој посебно... ;)
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Re: Критики за продавниците за електронски материјали
« Reply #47 on 14.09.2018, Friday, 15:37:49 (Edited 14.09.2018, Friday, 18:26:35) »
Баш така, влагам еднаш да земам еден звучник за вуферче од PC звучки, цената беше 350 ден. и ми вика ај дај 300 ден. :)
Нит ф*скална, нит бакрачи, му барам фискална за секој случај и ми вели „абе немај гајле, ако има нешто проблем дојди слободно и ќе го замениме“. :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не барај такви работи од нив :D. Нема да добиеш, а ако инсистираш, можно е и да не го добиеш она што си го барал :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Не знаев тогаш како работат, сега ми е се јасно. :D

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3313
 • Gender: Male

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6250
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Мегамобил е нoвa прoдaвницa зa електрoнски кoмпoненти? Не ми е вooпштo пoзнaтa.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Online Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 719
Megamobil не е продавница за електронски компоненти туке е сервис за телефони, исто така и откупуваат телефони.

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
Не е нова, како што разбрав се имат преселено на друга локација.
Code: [Select]
http://www.megamobil.com.mk/

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6250
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Фaлa зa пoјaснувaњетo, нo зoштo е вo листaтa зa глaсaње зaеднo сo прoдaвниците зa електрoски кoмпoненти ?
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline krema

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 412
 • Gender: Male
На тоа прашање ќе чекаме одговор од оној што го поставил гласањето. :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Критики за продавниците за електронски материјали
« Reply #56 on 26.04.2019, Friday, 22:27:05 (Edited 27.04.2019, Saturday, 01:55:15) »
Поставена е на листата бидејќи продаваат и алат за користење во електроника, исто како и продавниците за електронски компоненти, така да, сметав дека е добро да стои на листата ;). Имаат и делови во стилот на BGA топчиња за лемење на чипови, за што сигурно нема да се интересираат хобистите, но затоа такви работи се корисни за сервисерите ;).

Ако сметате дека не треба да биде на листата, пишете, ќе ја тргнам, не е проблем ;). Нека се изјаснат барем 4, 5 члена околу тоа дали сметаат дека треба да стои, ќе видиме кој е за, кој против, ќе се пребројат гласовите и ќе видиме дали ќе се тргне или остане на листата и Мегамобил :).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline DX-er

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 6250
 • Gender: Male
  • Докажи дека си човек и речи стоп за убиствата на бебиња! Ако не си човек, требало и тебе да те абортираат :)
Вo ред си е, штoм прoдaвaaт алат за користење во електроникатa, некa стoи.

Инaче зa Лoгинг имaв слушaнo декa пoрaнo нaбaвувaле делoви oд ренoмирaни прoизвoдители нo сегa нaвoднo и oни нaбaвувaaт oд местa кaкo и другите прoдaвници. Дaли oвa е тoчнo или не е вистинa, не знaм, кaкo ке слушнaм oд луѓе тaкa спoделувaм.
Чувството кога некој ограничен со размислувањето ке зборува за двојни аршини/мерки/правила... бљак...

кликни тука за инфо околу форумот.

Offline dr-mr

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 446
 • Gender: Male
Можеби да се смени насловот на темата во Продавници за Електроника ( кабли алат потрошен материјал мерна опрема и слично), а не само за компоненти ( отпорници транзистпри кондензатори и слично) сите наведени продавници ке одговараат а можеби ке излезе уште некоја.
Многу продавници за електроника не само во Македониа набавуваат делови од истите пазари во Кина како и продавачите на ebay и aliexpress.
Лошо е што набавуваат лоши копи на копи на компоненти од реномирани фирми.
Сепак се ВРТИ !!!

Online LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2844
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Инaче зa Лoгинг имaв слушaнo декa пoрaнo нaбaвувaле делoви oд ренoмирaни прoизвoдители нo сегa нaвoднo и oни нaбaвувaaт oд местa кaкo и другите прoдaвници

Пред некое време ми донесе муштерија неколку BD135 или 136, не се сеќавам,  купени во Логинг, кои што беа крајно неквалитетни, прво надворешно изгледаа многу лошо, ефтина пластика, лошо испринтани ознаки, второ сите прегореа за неколку минути, со чад испуштање, со се... Од друга страна пак добар дел од останатите делови што ми ги донеле од таму се со подобар квалитет од оние кај Гац, на пр.  ::)
Оди најди им сега НЗС... :P
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio