Author Topic: Пресметки за акустика на снимач со усмерување на микрофон  (Read 312 times)

Offline batka

  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 9429
Ме интересира дали некој има пресметки или готов проект за цевка (или цевки) во кои би сместил микрофонска капсула за усмерено снимање на звук. Значи не електроника, ами само акустичниот дел(цевката) и пресметките ако ги има.Барам нешто проверено(направено) веќе.