Author Topic: Проблем со LCD ТВ Quart, модел 32T41  (Read 1679 times)

Offline warningteam

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 283
D13, Q9, U1.
 е исправно, напонот на зенерките  zd4 e 5.2v na zd6 e 24.4v na zd 5 e 11.8v  се е добро а не работи.. :/

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
На едниот пин од R95, треба да добиваш 5V, тоа е од Stand By. Е сега, при откачен PS_ON (значи не е врзан за main board), Q9 --> OFF, што значи дека практично, и на другиот крај од R95 треба да добиеш околу 5V. Ако ова не е ситуацијата, нешто не е во ред во тој дел од колото. Со која компонента/и... не знам, ќе треба дополнителни испитувања да се направат.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline warningteam

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 283
Re: Проблем со LCD ТВ Quart, модел 32T41
« Reply #17 on 25.04.2020, Saturday, 16:16:21 (Edited 25.04.2020, Saturday, 22:48:56) »
Незнам и мене ми е нелогично сето ова ама, ќе пробам со друга нова плоча и готово, во секој случај ви благодарам за помошта! :D

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Нема проблем ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline milika

 • Нов член
 • *
 • Posts: 15
А дaли гo испитa oптoкaплерoт прaвилнo кaкo штo требa и имa дискусијa нa фoрумoв или сaмo сo инструмент прoвери aa кaкo диoдa е дaли свири oптoкaплерoт кaжи дaли гo испитa сo еден oд двaтa методи кoј се oдличнo нa фoрумoв oпишaни немoжете тoa сaмo сo oбичен инструмент 8)