Author Topic: Потребна ми е помош околу осветлување во автомобил  (Read 1750 times)

Offline warningteam

 • Стручњак
 • ***
 • Posts: 283
Потребна ми е помош околу осветлување во автомобил, имено  се работи за компјутерска заштита од страна на колата така што сијалиците што се за амбиентално осветлување сакам да ги сменам со лед, но  вкупната потрошувачка на сегашните со жаречко влакно им е 20W 2x10W, a лед диодата е 3.5W една што значи јас имам 7W вкупно и автоматски компјутерот на колата ги гаси сијалиците, би можело ли некако да се направи некој лажен потрошувач  но секако да не е со некој сијалички дополнителни и слично за да се добие потребната ватажа?

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Стави дополнителни LED диоди во паралела со постоечките. Ако ти е многу светло, затемни ги со изолир трака.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
Или отпорник, пресметај со омов закон, напон земи 14.4в. Отпорникот клај го 10% плус( во снага). Можеш и помал со ладилниче, ама по комплицирано е така.