Author Topic: Замена за KT774 - N1  (Read 3006 times)

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #15 on 19.04.2018, Thursday, 23:58:17 »
Така де тоа ми беше зборот, за да не чекаш 200 ќе му залепиш на некој друг и тој ќе чека за тебе :)
Да е за твој потреби подруг е муабетот :)

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1408
 • Gender: Male
 • Доблест и само доблест
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #16 on 20.04.2018, Friday, 01:32:21 (Edited 20.04.2018, Friday, 02:02:53) »
Во првата и втората шема постои разлика која се однесува на тоа за што се користи.

Во првата шема се користи светилка (сијалица) и нема индуктивитет во серија со светилката.

Во втората шема се користи мотор и има индуквитет во серија со моторот.

Ако некој знае а знае дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #17 on 20.04.2018, Friday, 02:04:16 »
Да, знам дека по правило за регулирање на брзина на мотор треба да ги има пасивните компоненти за PFC и EMI филтрирање, ама и без тие компоненти, контролите што ги нарачав од ebay супер си работат... на крајот на краиштата, накнадно може да се додадат ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2912
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #18 on 20.04.2018, Friday, 09:16:00 »
Еве проверен димер за индуктивни товари:
http://elektronika-mk.net/index.php?topic=4219.0
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline batka

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 9429
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #19 on 20.04.2018, Friday, 09:25:14 »
Абе шеми има, ама додека набавам делови, па поштарина...... отиде муштеријата! Е, сега да работиш само со тоа, во ред- купи си 10-20 регулации по 1,5 долари и свиркај си! Ама, треба три години да чекаш некој да побара.Знам некои луѓе ги оставаат расипани правосмухалките бидејќи им е проблем да платат! А ``мајсториве`` ги бричат дебело. На пријателиве некој мајстор кој ја констатирал неисправноста им барал 1500 денари за поправка!! Е, што луѓе сме.

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #20 on 20.04.2018, Friday, 09:32:21 »
.lay со што го отвараш?

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2912
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #21 on 20.04.2018, Friday, 10:59:09 »
Sprint Layout 5.0

Еве како изгледа плочката:

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3541
 • Gender: Male
Re: Замена за KT774 - N1
« Reply #22 on 20.04.2018, Friday, 12:27:10 »
Фала.