Author Topic: RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1  (Read 7713 times)

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1
« Opened on 10.04.2018, Tuesday, 16:56:26 (Edited 17.06.2019, Monday, 14:48:14) »
RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1

Постојат под повеќе имиња меѓу кои Creator, Predator (го има во Македонија), Mandis, Changer и други!
Софтвер.
Code: [Select]
http://rccreator.software.informer.com/2.4/
Сликовито како функционира!
Code: [Select]
https://www.slideshare.net/LidiiaNesterenko/rccreator-guidance-remote-control-adding-copy-codes-from-your-original-remote-control
Го користам и ми врши доста работа, посебно кога имам непознато далечинско да откријам за кој модел од TV, DVD, SAT, или AUX  се работи.
Исто така опфаќа голем дел од поновите ТВ апарати.
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12652
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Хмммм... интересно ;). Не сватив дали базата на кодови ја одржува фирмата или е open source, надградлива од страна на корисниците?

Инаку, чудово најеројатно е Руско бидејќи на нивниот сајт има Руска/Украинска инсталација за софтверот и се разбира, потоа, универзална, за сите останати ;D.

Code: [Select]
http://rccreator.com/
Барав, ама не најдов копии од ова чудо online (ebay) :S.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1
« Reply #2 on 10.04.2018, Tuesday, 22:54:47 (Edited 10.04.2018, Tuesday, 23:11:54) »
Quote
базата на кодови ја одржува фирмата или е надградлива од страна на корисниците?
Базата на кодови ја ажурира фирмата.
Надградлива е и од страна на корисниците.
Quote
копии од ова чудо online
Го има во Скопје сигурно а можеби и во Битола.

Edit
Го има и на ebay.de само што е многу поскапо од Скопје!
Code: [Select]
https://www.ebay.de/itm/Programmierbarer-Universal-Fernbedienung-Uber-USB-bis-zu-4-Gerate-benutzen/253071941615?hash=item3aec435fef:g:k6YAAOSwGrNZf24Z
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12652
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Еве го истото и на ebay.com.

Code: [Select]
http://www.ebay.com/itm/253071941615
Кога ќе постават некој производ за продажба на ebay, продавачите избираат дали да се појави како item for sale на сите ebay сајтови (.com, .de, .au, итн.) или само на определени. Зависи од тоа дали го продаваат производот локално или низ целиот свет (worldwide).

Која цена е кај нас и кај може да се најде?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
За оние кои мислат дека овој далечински управувач ќе им користи ( а корисен е и тоа многу ) за многу ситуации и како алат еве во прилог едно видео како истото се користи. Погледајте ги четирите делови во серија.

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1
« Reply #5 on 30.04.2018, Monday, 18:12:52 (Edited 01.05.2018, Tuesday, 12:27:26) »
За овој модел ТВ DIKOM TLED-3210C тешко се наоѓа далечински управувач.
Во прилог е даден исчитан оригиналниот и можете да го внесете во својата база на податоци.

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1
« Reply #6 on 05.05.2018, Saturday, 12:39:06 (Edited 05.05.2018, Saturday, 15:31:40) »
Далечинско за DELTALUX LCD 42FQ106

Во прилог е даден исчитан оригиналниот и можете да го внесете во својата база на податоци.


Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1
« Reply #7 on 24.05.2018, Thursday, 19:42:31 (Edited 24.05.2018, Thursday, 23:30:32) »
M834S PROFİLO, SABA, THOMSON, TELEFUNKEN TM 36 EF 834, RC-834M, SENEL SNL0342

Во прилог е даден исчитан оригиналниот и можете да го внесете во својата база на податоци.

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1482
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
RCCreator - USB Programmable Universal Remote Controls 4 in 1
« Reply #8 on 16.04.2020, Thursday, 17:09:05 (Edited 16.04.2020, Thursday, 21:15:51) »
Овој далечински упрвувач со ознака YKF-79PC-125 многу тешко се наоѓа на нашите простори (иако ги има со сличен изглед).
Треба да се програмира како CHANGER 000519.

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!