Author Topic: Дали некој се занимава со читање на ECU преку BDM, мазда 3  (Read 2268 times)

Offline antibiotic1

  • Нов член
  • *
  • Posts: 6
На план сум да го сменам софтверот на мазда 3 со чипуван на начин што со некое алатче ке го прочитам , па ке го дадам на некој да го чипне па после ке го запишам. Дали некој има познавања од оваа област или некој што се занимава со ова?
Доколку има некој што ке може ова да го направи би било супер за да немора да нарачувам алати од ebay за нешто што се надевам само еднаш ке мора да го направам.
Од моето читање по нет постојат 2 начини за флешување на софтверот.
1. Преку BDM начин така што на матичната од компјутерот од колата се лемат некои кабли и го сметаат како подобар и по сигурен начин(GALLETTO 2  и OBD100 , ми ги кажаа дека може ова да го завршат).
2. Преку OBD2 џекот со KESS v2 секако кинеска копија која е некои 90$.
Пишете ако некој има што се занимава со ова , имам човек кој би го чипнал и да изгаси EGR значи само ми треба читање и после зашишување.
Компјутерот е EDC16C3

Offline Napsterce

  • Нов член
  • *
  • Posts: 23
  • Gender: Male
Повели до Каменица ќе средиме

Offline mrmut

  • Нов член
  • *
  • Posts: 27
Споррд ознаката на компијутерот е дизелче , дали среди со ремапирањето и ако не си средил може да ти излезам во пресред