Author Topic: Одлично напојување за почетници  (Read 1027 times)

Offline mihajlo

 • Нов член
 • *
 • Posts: 18
Одлично напојување за почетници
« Opened on 05.09.2017, Tuesday, 14:38:27 (Edited 05.09.2017, Tuesday, 15:09:39) »
Станува збор за бак конвертер што значи дека треба да имате трансформатор со волтажа 1,1 пати поголема од посакуваната и се разбира доволно снага за саканата ампеража. Но сепак е моќно за неговата големина. Од досегашно искуство единствена негативна страна е што има внатрешна диода врз која има пад на напон што значи дека исчитувањето на дисплејот одстапува со околу 0,20-0,80V зависно од поставената волтажа. Тестирано ми е неколку саати на 34 волти 5 ампери ( толку снажен трансформатор имам)  ладнаците постигнаа температура од околу 40-50 степени.
Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/DPS5005-0V-50-00V-Constant-Voltage-meter-0-5-000A-current-tester-Step-down-Programmable-Power/32683710506.html?spm=2114.search0104.3.18.L8Az21&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4_10152_10065_10151_10068_5380020_10326_5470011_10084_10083_10080_10307_10082_10081_10110_10137_10111_10060_10112_10113_10155_10114_10179_10154_10056_10055_10054_10312_10313_10059_10314_100031_10099_5460020_10078_10079_10103_10073_10102_10052_10053_10142_10107_10050_10051-10102,searchweb201603_16,ppcSwitch_5&btsid=a293c5ea-4077-4986-8635-36499c5a5b92&algo_expid=f765ccb9-6858-430a-bca7-ee26d343c0a4-2&algo_pvid=f765ccb9-6858-430a-bca7-ee26d343c0a4&transAbTest=ae803_2(Не пробувам да го продавам или да вадам пари од линков а има и други помоќни и послаби верзии од ова)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Хммм... интересна работа ;). Може да се монтира како преден панел, така?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline mihajlo

 • Нов член
 • *
 • Posts: 18
Да да со негови жлебови.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Е тоа е добро. Може да го монтираш како напојување за било каков уред, особено ако ти треба индикација за напон, потрошувачка, итн. ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1479
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Одг: Одлично напојување за почетници
« Reply #4 on 06.09.2017, Wednesday, 21:46:04 (Edited 07.09.2017, Thursday, 01:47:33) »
US $26.09 / piece -10% 3 days left
Get our app to see exclusive prices
Free Shipping to Macedonia via China Post Registered Air Mail
Total Price:
US $26.09

Code: [Select]
https://www.aliexpress.com/item/DC-DPS5005-Constant-Voltage-current-Step-down-Programmable-Power-Supply-module-buck-Voltage-converter-color-LCD/32756513394.html?spm=2114.search0104.3.2.5kTFUy&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_5_10152_10065_10151_10068_5380020_10326_10084_10083_10080_10307_10082_10081_10110_10137_10111_10060_10112_10113_10155_10114_10179_10154_10056_10055_10054_10312_5470020_10313_10059_10314_100031_10099_5460020_10078_10079_10103_10073_10102_10052_10053_10142_10107_10050_10051-10051_10111_10102,searchweb201603_15,ppcSwitch_5&btsid=2f3503d8-7b4b-487a-bce2-03fa5d823130&algo_expid=f1cd0521-276c-4273-bfa5-108d005e7188-0&algo_pvid=f1cd0521-276c-4273-bfa5-108d005e7188
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline mihajlo

 • Нов член
 • *
 • Posts: 18
Линкот што е постиран е само како за пример се разбира со малце труд ќе се најде нешто поефтино.

Offline 27vardar

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Стручнајци, Ве молја немојте ампеража, волтажа па не сте од ЈСП

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3777
 • Gender: Male
Не сме на час, нити пак некој го продава уредот....

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 706
 • Gender: Male
Во право е 27vardar.  ;D ;D

Во основно професорката по физика, кога ќе ги слушнеше тие поими имаше да те однесе на Марс.  ;D  ;)

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1479
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Во -ДИГИТАЛЕН РЕЧНИК НА МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК- постои тој збор ампеража додека волтажа не постои !

ампеража  
(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Јачина на електричната струја изразена во ампери.
Англиски: amperage
Употреба: Технологија

Проверете.
Code: [Select]
http://www.makedonski.info/search/%D0%B2%D0%BE%D0%BB%D1%82%D0%B0%D0%B6%D0%B0
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!