Author Topic: Dumps  (Read 12296 times)

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #15 on 15.11.2018, Thursday, 22:12:47 »
PC Graphics Card BIOS Dump

Manufacturer: EVGA
Model: nVidia GeForce 9400GT 1GB DDR2

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/387DC632A14A4E10AB0D090C0E22198BW
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/evga_nvidia_geforce_9400gt_1gb_ddr2_bios_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #16 on 27.11.2018, Tuesday, 03:16:36 »
PC Motherboard BIOS Dump

Manufacturer: Asus
Model: Asus P5QL-EPU

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/ABF0F06E29EC4EC49BF5B64A50ABE6FDW
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/asus_p5ql-epu_bios_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #17 on 28.11.2018, Wednesday, 03:23:14 »
PC Motherboard BIOS Dump

Manufacturer: MSI
Model: MSI P31 Neo V2 (MS-7392 VER 1.2)

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/F895A2E173924EF5A05895FC65ADCCC7W
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/msi_p31_neo_v2_ms-7392_ver_1.2_bios_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #18 on 03.12.2018, Monday, 00:51:21 »
PC Motherboard BIOS Dump

Manufacturer: Gigabyte
Model: GA-965GM-S2

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/EDAA8B0B5B154F27ACEB28FF241BA2F9W
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/gigabyte_ga-965gm-s2_bios_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #19 on 05.12.2018, Wednesday, 02:07:57 »
PC Motherboard BIOS Dump

Manufacturer: Gigabyte
Model: GA-H61M-DS2

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/68319C571BC74847B49C3AE6FB5EB6AAW
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/gigabyte_ga-h61m-ds2_bios_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline vittoelectronics

 • Нов член
 • *
 • Posts: 23
Re: Dumps
« Reply #20 on 10.12.2018, Monday, 22:04:38 (Edited 11.12.2018, Tuesday, 00:21:09) »
Здраво, дали има некој дамп од матична плоча Biostar N68S3? Благодарам однапред

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #21 on 11.12.2018, Tuesday, 00:31:34 »
Си пробал директно да го впишеш BIOS-от од сајтот на производителот во flash чипот? Некогаш функционира... со еден куп CRC error-и и најверојатно ќе треба reset да направиш, но понекогаш доволно е и тоа за да може да ја подигнеш и да запишеш потоа нов BIOS на плочата ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline vittoelectronics

 • Нов член
 • *
 • Posts: 23
Re: Dumps
« Reply #22 on 11.12.2018, Tuesday, 19:16:13 »
Пробав така но несака тоа ми успева само на постари плочи

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #23 on 12.12.2018, Wednesday, 02:21:27 (Edited 12.12.2018, Wednesday, 02:51:59) »
Е да, така е, успеваше на постари плочи, пред да почнат да ги делат BIOS-ите по ROM-ови во адресниот простор на EEPROM-от/FLASH-от.Хммм... врз база на видеово, користи AMI BIOS. Aко може да најдеш dump од слична плоча (ист chipset, ист производител, различни периферии: LAN, аудио, број на PCI/PCI-E слотови, има/нема onboard VGA, итн.), можно е да може нешто да се направи, под услов и плочата од која ќе го најдеш dump-от да има BIOS од ист бренд (AMI, шансите се прилично големи да има BIOS од ист производител). Пожелно е да има и ист или сличен LPC I/O (различна ревизија е подносливо).

Ако успееш, пиши го моделот на плочата и дај линк од dump-от, можеби ќе успеам да искомбинирам нешто :P.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #24 on 12.12.2018, Wednesday, 03:06:19 (Edited 12.12.2018, Wednesday, 03:21:33) »
А си пробал со овој dump?PC Motherboard BIOS Dump

Manufacturer: Biostar
Model: N68S3B Rev 5.2

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/E8C44CCF97A74666905A733AC029C3A9W
Code: [Select]
http://elektrotanya.com/biostar_n68s3b_rev_5.2_bios_dump.7z/download.html
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline vittoelectronics

 • Нов член
 • *
 • Posts: 23
Re: Dumps
« Reply #25 on 12.12.2018, Wednesday, 18:04:51 »
Го пробав тој дамп и тој дамп беше насока дека дефектот не е во биосот така да почнав да трагам по друг дефект не ми се верува што најдов под ладилникот на чипсетот имаше кондеатор во краток спој и изгорен вод по кој доаѓа напон го сменив кондезаторот и споив водот и се почна да функционира како што треба  GigaWatt благодарам за помошта и одвоеното време должен сум ти

Offline vittoelectronics

 • Нов член
 • *
 • Posts: 23
Re: Dumps
« Reply #26 on 12.12.2018, Wednesday, 18:15:30 (Edited 15.12.2018, Saturday, 17:42:38) »
Може на некого ке му затребаPC Motherboard BIOS (NOT a dump)

Manufacturer: Biostar
Model: N68S3 Ver. 6.x
BIOS Release Date: 2011.07.05

Code: [Select]
http://www.asuswebstorage.com/navigate/s/A98C95F1C6A34E68A69A26B4CA7A8D87W
Code: [Select]
http://app.box.com/s/ov3xryfk3i286u660rr8w54bei5vtnr1

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #27 on 13.12.2018, Thursday, 00:37:19 »
Ова е BIOS за Biostar N68S3? Не dump, класичен, за update преку BIOS update utility?

Ако не ти е тешко, ќе може да направиш dump од BIOS-от за плочата и да го post-ираш dump-от на форумот :)?

GigaWatt благодарам за помошта и одвоеното време должен сум ти

Нема проблем :).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline vittoelectronics

 • Нов член
 • *
 • Posts: 23
Re: Dumps
« Reply #28 on 13.12.2018, Thursday, 18:02:12 »
тој фајл го ставив во чипот и се си функционира како што треба,не е проблем ќе го поставам утре кога ќе отидам во дуќан ќе го ставам и исчитаниот но секако и овој фајл да го снимиш ќе завршиш работа

Online GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Dumps
« Reply #29 on 13.12.2018, Thursday, 23:53:52 »
Аха, значи може и директно да се вчита BIOS-от во flash-от и ќе работи. Добро ако е таква ситуацијата ;).

Ако можеш, за секој случај, стави го и dump-от кога ќе можеш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."