Author Topic: Димензии на навој на Dremel 300 и други модели  (Read 3001 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Да, овој е од оние поквалитетните ;).

Само не го престегнувај, телото е алуминиумско, мене ми има пукнато еден :P :D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1479
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Нема правило дека тие се поквалитетни.
Скоро сите овие мали “футери“ се од алуминиум со внатре трите во заеднички конус  (во зависност од изработката) прават дали додатниот алат ќе врти центрично или ексцентрично.
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3011
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Само не го престегнувај, телото е алуминиумско, мене ми има пукнато еден :P :D.

Со рака го стегаше кога пукна?
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3777
 • Gender: Male
Со рака ама и со клуч :)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Со рака го стегаше кога пукна?

Не, со клуче :P ;D... бидејќи може и клуче да користиш на овие :D.

Можно е и клешта да користев, не ми текнува во моментов.

Нема правило дека тие се поквалитетни.
Скоро сите овие мали “футери“ се од алуминиум со внатре трите во заеднички конус  (во зависност од изработката) прават дали додатниот алат ќе врти центрично или ексцентрично.

Да, не е дека се поквалитетни, туку помали се. Ме мрзеше да објаснувам.

Помали се и телото им е помало во однос на оние со покрупните запци (во дијаметар помало), така да, помал ексцентар имаат овие... барем така заклучив користејќи ги и едните и другите.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."