Author Topic: Поврзување на Обртометар на Fiat Punto 1.1 55  (Read 1401 times)

Offline panepane1

 • Нов член
 • *
 • Posts: 1
Поврзување на Обртометар на Fiat Punto 1.1 55
« Opened on 23.07.2017, Sunday, 22:58:55 (Edited 24.07.2017, Monday, 13:44:31) »
Здраво, и добро ве најдов  8)
Како што пишав погоре се работи за Fiat Punto 55 1.1 со две електронски бомбини,кое фабрички не доаѓа со обртометар.
Обртометарот е купен од АвтоЛидер TypeR со 4 жици.
Доколку имате некој  совет,насока како да се поврзе,бујрум.
Има шема,ама е за наједноставно со една бомбина,работата е шемата на диодите и зенерот за да ги мери двете бомбини.Може да се приклучи ама мери упола од вредноста.Со диодите се прави да нема повратна струја и да ги мери и двете.Многу електричари креваат рамења,па да не има некој тука што се нафаќа. Поздрав
Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1480
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Види на линковите долу (ама на српски јазик) дали нешто ќе ти помогне!

Code: [Select]
https://www.mycity.rs/Servis-odrzavanje-i-gume/Instrument-tabla-Punto-1-55s.html#p1084211
Code: [Select]
http://www.panda-club-serbia.com/forum/index.php/topic,370.0.html
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знаеш дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline MarkoMK

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 952
 • Gender: Male
Со тој прекидачот позади кај штрафчето што е може да се бира - значи го поврзуваш обртомерот на една од бобините и со тој преклопникот експериментално пробај во која положба ќе одговараат обртаите.
Life is too short to remove USB safely ..