Author Topic: Додавање на дневни светла на автомобил (DRL)  (Read 6793 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Најчесто нашата полиција додадените дневни светла на браник ги рачуна како магленики и пишва казни за пуштени магленки несоодветно.Па сега ти оди докакажи им дека тоа се дневни светла .

Ако носиш копија од закон во кој експлицитно е дефинирано дека тоа што всушност го имаш намонтирано не се маглинки, може и да не добиеш. Не викам да се расправаш, едноставно да потенцираш, со факти (со папирите во рака :D), дека тоа не се маглинки и дека најпрописно ти се поставени, како што е дефинирано во законот.

Проблемот е што во нашите закони има мал милион недоречености ::). Тоа е вистинскиот проблем. Ама па има има и друга финта која често ја користат правиците: ако не е забрането, дозволено е ;). Може и така да се извадиш ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3800
 • Gender: Male
Кога веќе почнавме.. тој документ се вика а-тест...

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Ако во законот е експлицитно дефинирано дека треба да имаш А-Тест за тоа, да, тогаш тоа е А-Тест. Ако не е... значи не е забрането да возиш и така.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Па колку што читав од она на taurus со регулативите нетреба атест ваљда баждар и за тоа нема да земаат кој знае.Абе треба како мене стара каросерија сицеви из рата си возите old timer ни диоди ни ништо внатре тоа е најдобро решение за проблематикава јас мислам
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12416
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Најдобро решение е да имаме средена држава, закони и законодавен систем... ама пуста желба ::).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Taurus го гледам активен е на форумов и сега беше којзнае што направи со проектот до кај е што има порачано што чека да му стигне. Мада и жешко е не се работи  ;D 8) 8) ;D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline taurus

 • Нов член
 • *
 • Posts: 15
Да, на сонцево ич не ми се пика под хауба за жици да пуштам :D Колото иначе е направено на протоборд, програмата напишана, за монтажа треба да дотестирам,  да нацртам плочка и некоја мала кутија што тоа би го собрала. Во моментот кога се ќе е проверено и документирано, одма објавувам, без гајле ;)