Author Topic: Тема за побарувања на книги  (Read 4931 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Тема за побарувања на книги
« Reply #15 on 07.06.2017, Wednesday, 01:02:27 (Edited 07.06.2017, Wednesday, 01:08:26) »
ОК... знаете како иде муабетот? Нели понекогаш намерно се правиме „на будали“ во определени ситуации... епа така е и за ова. Не биди трн во око и нема те чепкаме. Во превод, седи си мадро да не бидеш модро ;).

И да, развирлива му е книгата... и една од ретките Македонски академски книги од стручна област (барем од оние јас кои ги имам учено и читано) кои покриваат и мал историјат пред да почне со навлегување во проблематиката, што е одличен „предговор“ за да те припреми за тоа што доаѓа.

Во принцип, сите книги на Камиловски се одлични... барем според мене. Се е прилично детално објаснето, а сепак не е тешко сватливо. Ретко се начекува таква литература на Електро. Во принцип, повеќето книги, дури и оние кои се официјално издадени, како Електроника 1 и 2 (мислам на книги што не се споделуваат како скрипти), се пишувани во стилот на „ова е тоа, ова е вака, вака се изведува формулата, ова вака оди, крај на лекција, наредна лекција“ ::). Монотоно и досадно. Стилот на Камиловски е далеку од тоа. Неговите книги се најдобрата академска литература која ја имам прочитано од Македонски автор ;). Браво за него ;). До некаде, се придржува кон начинот на пишување на Српско-Хрватската литература пишувана за време на Југославија. Искрено, тоа многу ми се допаѓа. Директни преводи или „парче од овде, парче од онде“ преводи од странска литература, колку сака нека е добра, не одговара начинот на презентирање на материјалот на Македонски јазик. Едноставно... не оди... не знам како да го објаснам на друг начин... барем мене не ми одело. Немам ништо против да ја читам таа врвна академска литература на Англиски, и да, навистина одлична е... ама одлична е на Англиски, на Македонски... не штима :S.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
Ми треба литература/книга за процес и  машини за производство на лакирана бакарна жица, не сум пребирлив може од упатство за користење на некоја машина па до книги за дизајнирање на такви машини.
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Хммм... нешто вака можеби :).

Code: [Select]
https://www.elsevier.com/books/wire-technology/wright/978-0-12-802650-2
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
Книгата е за жица од нерѓесувачки челик, мене ми треба нешто такво/ во тој стил само за  лакирана бакрна жица.
Ке разгледам можеби истиот автор има нешто.
Сепак се ВРТИ !!!

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
Re: Тема за побарувања на книги
« Reply #19 on 27.07.2019, Saturday, 00:48:45 »
Една интересна страна со многу книги со различна содржина
Code: [Select]
Epdf.pub
Сепак се ВРТИ !!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12019
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Тема за побарувања на книги
« Reply #20 on 27.07.2019, Saturday, 11:11:15 »
Да, вади доста резултати од неа на Google :). Некоја нова е, не сум забележал резултати од неа на Google порано.

Најде нешто што би ти одговарало? Да продолжам да барам?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline dr-mr

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 559
 • Gender: Male
Re: Тема за побарувања на книги
« Reply #21 on 27.07.2019, Saturday, 12:02:23 »
Најдов некоја литература треба да ја разгледам подобро но мислам дека ке биде доволно.
Сепак се ВРТИ !!!