Author Topic: Потребен е програмер за Atmel или PIC  (Read 663 times)

Offline Sonic

 • Нов член
 • *
 • Posts: 0
Потребен е програмер за Atmel или PIC
« Opened on 23.03.2017, Thursday, 15:11:14 (Edited 23.03.2017, Thursday, 15:21:04) »
Здраво колеги,

Потребен ми е програмер за Atmel или PIC микроконтролери.
Сугестија од ваша страна за искусен програмер е добредојдена.
Работата е платена, а за принципот на работа (код, прототип) ќе се договориме.

Микрочиповите ќе се користат за контрола на релеа, кои пак ќе избираат сигнали во аудио уред.
Накратко ќе објаснам за што се работи, а за подетални информации и понуди слободно исконтактирајте ме со приватна порака.
Исто така ќе прикачам дијаграм за кој се надевам ќе е доволно разбирлив.

Според дијаграмот, потребно е контролерот да контролира 5 релеа, кои остануваат активни при избран канал.
Ремоте контролерот ќе се поврзува со мастер контролерот по потреба.
При поврзување, ремоте контролерот ја презема контролата над релеата, а лед диодите се индикатори за избраниот канал.
Поврзувањето на двата уреди е со ДИН кабел.

Тастер прекинувачите со сино се зависни еден од друг. Избраниот канал е активен се додека не се притисне друг тастер.
Тастерите со црвено се независни еден од друг. Можат да бидат уклучени или исклучени во секоја комбинација (функционираат како ON/OFF прекинувачи) т.е избраниот канал е активен се додека не се притисне тастерот повторно.

Бараната функција може да биде извршена со Atmel или PIC микроконтролери. Имплементирање на Arduino во уредот е непожелно, но може да се искористи како прототип платформа. Финалните производи треба да се составени од самостојни чипови.

Ви благодарам на вниманието


Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 27
 • Gender: Male
 • Menace
Доцнам како бугарски воз, но сега го видов ова....дали е завршена работата и како? Информативно.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11634
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Темата е отворена на 23.03.2017, така да, работата е најверојатно веќе завршена или воопшто не ни биднала.

Но можно е да добиеш точен одговор од членот бидејќи последен пат се има логирано на 02.02.2019 ;). Очигледно сеуште го посетува форумот ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."