Author Topic: Инсталирање македонска поддршка на Windows 2000  (Read 3142 times)

Offline Devil

  • Администратор
  • Топ Експерт
  • *****
  • Posts: 5308
  • Gender: Male
    • Македонски форум за електроника
Поради тоа штонекои членови користат виндовс 2000 и имаат проблем со поддршката
еве начин како да си ја наместат


Потребно е да извршите инсталација на Multlanguage Support - Cyrilic Language Support на вашиот оперативен систем Windows2000 Profesional / Server.

Самата изведба на инсталацијата на Multlanguage Support - Cyrilic  прикажана е во следните неколку чекори:

1. Од менито Start изберете ја опцијата Settings, отворете го Control Panel
2. Во прозорот на Control Panel, активирајте го (притиснете 2 пати на иконата) Regional Options.
3. Во General менито на прозорот Regional Options во Language settings морате прво да означите Cyrillic за да може во менито Your locale (location) да ви се појави Macedonian и да го одберете.
4. По ова со Set Default ќе ја изберете Macedonian како System locale.
   
     
Jас не сум себичен, помагам. Помагај и ти !

Секоја куќа си има свои куќни правила.Почитувај ги куќните правила!