Author Topic: цени за промена на електрична инсталација  (Read 1036 times)

Offline G*O*C*E

 • Ентузијаст
 • **
 • Posts: 65
Здраво на сите
сакам да ја сменам електричната инсталација на цела куќа и ме интересираат отприлика како идат цените за работна рака со мој материјал
благодарам однапред

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Не сум експерт за ова, но... најверојатно зависи од многу фактори... од тоа како е изведена старата инсталација, како е градена куќата (цигла, камен...), колкава е, колку спрата има, итн.

Не верувам дека некој може дефинитивен одговор да ти даде без да дојде на лице место и да види каква е ситуацијата... освен ако не дадеш малку подетални информации, па некој кој изведува инсталации да даде некоја груба проценка.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Bojan

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3219
 • Gender: Male
 • Turn it ON and keep it ON
5-6 евра од приклучно место, 3 фазен штекер е 2 приклучни места...тоа е ако одпоново се прави инсталација, а ако треба старата да се вади и нова да се става е (фала богу) повеќе
Теоријата е ,кога се знае се,а ништо не функционира.Праксата е кога се функционира ,а не се знае зошто.Ние во Македонија успешно ја спојуваме теоријата и праксата ,при што ништо не функционира и никој не знае зошто!!!
(позајмено од batka)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12383
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Bojan... мислам дека веќе одамна ја има сменето ;D ;D ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Hahahaha

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 720
ако ти ја прави приватно некој а не фирма тогаш е по 5-6 евра од сијалично место. Ако ти ја шрави фирма све наплаќаат кабел наместен по метар, дозна, бушење низ ѕид, штемање и така натака