Author Topic: шема за roadstar AM533  (Read 596 times)

Offline VLATKO*

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 545
шема за roadstar AM533
« Opened on 30.05.2010, Sunday, 21:55:16 »
каде можам да најдам електрична шема за roadstar AM533,засилувч за во кола,иззгорени се четири транзистори,сигурно се излезни,но незнам какви се бидејќи се извадени,а изгорено е бидејќи излезите биле кратко споени.ако сакате можам и да ја сликам полочката да видите.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12427
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: шема за roadstar AM533
« Reply #1 on 31.05.2010, Monday, 00:59:20 »
Барав на net, ништо, евентуално да побараш на:

Code: [Select]
http://www.nigma.ru/
можеби ќе најдеш нешто ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline VLATKO*

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 545
Одг: шема за roadstar AM533
« Reply #2 on 31.05.2010, Monday, 14:49:37 »
изгорени се транзисторите за конверторот,а газдата ги извадил и којзнае кај ги фрлил,на ова русково тешко дека ке разберам нешто

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12427
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: шема за roadstar AM533
« Reply #3 on 31.05.2010, Monday, 15:07:09 »
Google Translate евентуално, али од искуство, ако е нешто што го нема, ќе се помачиш многу дур го најдеш, евентуално на некои руски форуми да има такво нешто, па да имаш среќа да ја начекаш, ама пак ќе треба да се утепаш од читање низ форумите, тоа е тоа, знам, сум барал вакви ретки работи :S.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline VLATKO*

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 545
Одг: шема за roadstar AM533
« Reply #4 on 31.05.2010, Monday, 18:22:23 »
ок фала на помошта,ако не ги најде човекот извадените делови,можеби ке го преправам за домашна употреба.