Author Topic: Јонски мотор  (Read 7819 times)

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Јонски мотор
« Reply #60 on 19.04.2016, Tuesday, 15:22:36 (Edited 19.04.2016, Tuesday, 15:30:11) »
Е сега, можно е нас повеќе да не "бива" од локалните копуци.

Тоа ми беше поентата. А не дека ние сме "WOW" на светскиот пазар на умови. Едноставно... ако некој правилно не организира и адекватно не плати, и те како знаеме да бидеме иновативни... за разлика од „локалните копуци“.

@Toma: Околу поделбата на темата... не знам од каде да почнам ;D. Некаде мора да се пресече ;D, ама каде ;D.
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 648
 • Gender: Male
Одг: Јонски мотор
« Reply #61 on 12.07.2017, Wednesday, 22:02:18 »
Зошто некој сликите ги префрлил на друг хост, односно не се на хостот на кој јас ги поставив ? Поради тоа, сега сите слики се изгубени од проектот! Како може ова да се случи? Инаку, случајно сега ова го забележав кога се отвори еден разговор во врска со хостовите. Кој ги префли моите слики на тој хост? Јас ги имав поставено на imgur.com.

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Одг: Јонски мотор
« Reply #62 on 13.07.2017, Thursday, 00:03:16 (Edited 13.07.2017, Thursday, 01:01:38) »
Моја вина е. Имав доста од сликите од членови на форумот префрлено на други host-ови. Не си единствен. На imgur може да се upload-ира и ако немаш account. Не знаејќи дали некој член си има најрегуларен account или само upload-ира на umgur без account (овие слики се бришат по некое време, мислам 6 месеци неактивност, т.е. ако никој не ја погледне сликата 6 месеци), многу од сликите на членовите ги имав префрлено на мојот account на Photobucket. Во конкретниов случај, имав и на 4shared ставено слики.

За сите оние кои се лути поради оваа постапка (не само Atanas)... разберете, ова го правев со најдобра намера. Имавме еднаш дебакл со pic.mk и не сакав истото да се случи повторно. Се разбира, никогаш не ни помислив дека Photobucket можеби ќе направат нешто вакво, така да, мислев дека сликите се на сигурно место.

Сепак, не е проблем, како што пишав, сите слики од Photobucket ги имам симнато, значи ниедна слика не е изгубена... или во случајот на 4shared, ми стојат на 4shared account-от, ама немам многу слики таму, можеби 30, 40 слики да се вкупно. Едно време и 4shared нудеа опција за direct linking на images, тоа го видов од некои од членовите на форумот (ќе видиш url на upload-ирана слика и видов дека им се upload-ирани на 4shared), но за кратко време ја тргнаа оваа опција, така да, ситуацијата со овие слики е слична со оне на Photobucket, само што бидејќи се помалку, скоро никој не забележал... или ако некој забележал, очигледно не му било важно (не пријавил).

Единствен проблем со сликите од Photobucket е што не се сортирани, но може да ги најдам по filename бидејќи во share url им стоеше и filename. Значи, не е проблем, ќе се среди ситуацијата, само што ќе треба време и ќе треба да се оди тема по тема, односно врз база на побарување. Ако на некој му треба, нека си пише, ќе ги презакачам сликите.

Уште еднаш извинете, но пак ќе потенцирам, не беше злонамерно тоа што го правев.

EDIT: Средени се сликите во темава... барем на првата страна, не разгледав понатаму, ако има уште нешто за средување, пишете, ако се сликите upload-ирани на мои account-и, 4shared, Photobucket, кој и да е host-от, ќе ги средам ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Atanas

 • Експерт
 • ****
 • Posts: 648
 • Gender: Male
Re: Јонски мотор
« Reply #63 on 22.11.2018, Thursday, 15:45:20 »
Code: [Select]
https://emiter.com.mk/vesti/18087#.W_aOa0MUoIg.facebook

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 11664
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Re: Јонски мотор
« Reply #64 on 22.11.2018, Thursday, 16:36:23 »
Хммм... интересно ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."