Море тој Никола Тесла бил неверојатно паметен, и пред се мудар човек, затоа и ден денес цел свет зборува за него, камо да имаше некој таков во денешно време, само и да има, не би просперирал покрај Rihhanna (така ли се пишуваше?
) ѕвезде гранда, идоли мидоли и слични умомијачки шоуа и бедни ликови.
Марко Чаласан го направија изрод, а детето може да им предава на 80% административци. Фејк било све, ништо не знаело тој, родителите се криви си лечеле комплекси преку него.... Е не, ти знаеш и ти си паметна, по цел ден на фб и со испупена муцка и гз на секоја втора слика, и 300 коментари на една слика од кои ни еден не вклучува нормален збор туку само глупи смајлиња.
Телевизијата дека го пере мозокот, сосема е точно. Ние не живееме по целиот свет, па да сме од прва рака информирани што се случува насекаде, туку мора да се ослонуваме на медиумите кои можат да ни сервираат секакви глупости и невистини, а ние мора да веруваме. Затоа ни не гледам телевизија, освен кога имам желба да видам колку ни е мизерна државата, и има што да видам.
Турски серии, ѕвезде гранда, политика, собрание, алачки да праи мх мх мх колку е убаво јадењево итн итн.
Ајде кога последен пат сте виделе некоја саглам документарна емисија, да речеме од типот на NGC, Discovery, Viasat Explorer и слично, да се емитува кај нас?
Околу жениве, какви само не искуства сум имал, абе нерви сум кинел. Сум одел со жени и од друга националност, и со наши, и со млади, и со постари, дури и со мажени
Сите имале нешто заедничко, а тоа е лудилото на денешницата. На крај краева, се нешто не им одговара, се нешто се они во право, никогаш не се грешни итн итн. Мажот работи деноноќно во странство, секој денар и го праќа, а таа тешко и било што седи дома и се грижи за две дечиња па фаќа да се..... Не знам, не сум толку паметен да одвојам зборови кои точно би го опишале статусот на жениве.
Сепак, кога човек ќе направи сума сумарум и ќе собере некоја мудрост преку искуства, само тогаш може да сфати што створења се всушност жените.
Имам долгогодишна пријателка и сосетка, една година помала од мене. Никаква желба да стане домаќинка, не знае ниту да готви, до лани дури не ја оставија сама дома, не знаеше ни машина за алишта да пушти, никогаш не чисти дома, освен ако не се испокара со нејзините, кои успут се пензионери.
Скита секоја вечер со разноразни сумњиви типови, и на крај заврши да работи во една државна институција
Нејзините и поставиле ултиматум да се мажи потхитно и да им се носи од пред очи, кутрата оваа, кој ќе ја земе, се уплашила, почнала се да учи онака колку да знае понешто да сработи по дома. Летоска јас бев да и чистам ВЦ, да да другари, јас и чистев
Седнавме послето на ракија и салата кај неа, се напи ко летва, почна да ме прашува, вика ти би се тепал за мене некој ако ми згреши? хахахахахахахха секако викам, само ти јави се
Отиде во вц да се исповрати како стока некоја, ми вика чекај ме, одма ќе се вратам, мора да ти признаам нешто. Ајде викам, ок
Ете ти ја од вц право у кревет, не можам вика, 15 минути да одморам и ќе дојдам.
Проаѓа пола саат, ете ти ја се дере, ќе ми залетнеше ракијата како ме сецна. Угаси све, и дојди легни до менеееее. Викам, златна, ја све ќе угасам, нема никаков проблем, ама ќе си одам дома, а ти трезни се па утре ќе разговараме. Одма хистерија фати, пак почна да се дере, зимај си ги работите и оди си домаааа... Не се секирај си викам, очи нема да ми видиш
Ја немаше две недели после тоа, нит да се јави нит да дојде, и кога конечно дојде, како ништо да не било.
Епа такво ли да земам ја некогаш дома бе другари, да ми ја вади душата и да морам после сам да чувам деца? Што е најлошо, та и судот ќе пресуди во нејзина корист, па после ќе слушаме по вести 40 годишен маж се самоубил таму и таму од непознати причини. А тој што не ја знае, што првпат ја запознава, нема да има претстава со што си има работа, ќе одглуми таа како холивудска глумица, па после ќе ака глава од бетон, ќе пие диазепами и ќе страдаат деца...
Сум рекол, ако некогаш ми проработи татковски инстинкт, има еден куп невини и сироти дечиња без родители што едвај чекаат да имаат родител и некој да се грижи за нив. Ако ми се присака онаа работа, има промискуитетни жени на секој чекор. Друго и не ми треба, сам знам да се грижам за себе и тие околу себе, додатни караконџули не ми требаат.
По фејсбук ги гледам пријателиве, до вчера сме лумпувале заедно, и секого го знам какво ѓубре е, било машко било женско, а претежно женско е. Става слики од свадби, од деца, од семејни собири, само за да докаже на јавноста дека е супериорно суштество, и да си го полни егото правејќи ги другите инфериорни со поставување глупави прашања од типот зошто не се жениш, зошто не се средиш веќе, па време ти е, види ме мене, што ми фали.... И што да и одговориш, а да не ја увредиш и да и дадеш на знаење каква стока е?
Невидено лицемерие владее насекаде, поготово со оваа европеизација, ЛГБТ заедници, полови еднаквости, технологии и чуда итн итн. Ми доаѓа да избегам во некоја афричка земја, да земам некоја со виснати цицки до колена и место обетка на нос носи коска од тасманиски ѓавол, што не е испоганета од овој никаков свет и нема допир со остатокот од лудилото, барем знам дека ќе ме почитува и ќе можам да ја почитувам и да живеам мирно.
Забегав ја со текстов малку а