Author Topic: Универзални рачни и електрични алатки и алати  (Read 7623 times)

Offline nsu

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1308
Убаво другар ех да беше тоа цревото и анти статик гума ама не е ;D ;D
Кога си на дното во животот ќе дознаеш колку малку пријатели имаш

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12269
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Каква е таа ати статик гума? Да не мислиш на силоконско црево?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1447
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Мало длето за фини и ситни работи со дршка од четка за заби.
Затоа четките не ги фрлајте !


Code: [Select]
https://i.postimg.cc/8cBn8Djj/ALATKA.jpg
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12269
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Од што е направено длетото, од бонсек?
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1447
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Длетото не е од бонсек (а можда би можело!).
Имам од некаде (не се сеќавам од каде и од што) една получелична лента со димензии дебелина 0.45mm ширина 4.5mm должина доволно за неколку такви длета и од неа е откинат делот што влегува во дршката, се разбира со претходно обработка од двата краеви.
Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!

Offline GigaWatt

 • Администратор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 12269
 • Gender: Male
 • Не фалширам
Најверојатно од некоја пружина е челичната лента ;).
It's not schizophrenia... It's just a voice in my head...

"This is really a generic concept about human thinking - when faced with large tasks we're naturally inclined to try to break them down into a bunch of smaller tasks that together make up the whole."

"Newton's third law: The only way humans have ever figured out of getting somewhere is to leave something behind."

Offline Toma

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 1447
 • Gender: Male
 • Доблесно е да си дрзок а да помагаш!!!
Re: Универзални рачни и електрични алатки и алати
« Reply #36 on 19.02.2020, Wednesday, 23:19:22 (Edited 20.02.2020, Thursday, 12:11:59) »
Кога се вели пружина обично се мисли на такво нешто.Многу ретко и на оваа велат пружина.


А според онаа што јас го имав е како што е овој лењир само поделене паралелно на околу пет делови по должина.

Ако некој знае а знаеш дека знае, следи го
Ако некој знае а не знае дека знае, укажи му
Ако некој не знае а знае дека не знае, покажи му
Ако некој не знае а не знае дека не знае, бегај од него!!!