Author Topic: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...  (Read 13432 times)

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
58. Залемен и испитан модул за Анализатор на полупроводници од списанието Електор, оваа тема:
Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=9034.0Правен е како за себе, квалитетни делови, плочката е на двостран витропласт, калаисана, целиот горен дел е ground plane.
Ги има сите делови освен пикот 16F876 и дисплејот.
Цена 200ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #46 on 22.02.2019, Friday, 15:28:37 (Edited 24.03.2019, Sunday, 20:29:27) »
59. Горе: Плочка за 50MHz фреквенцметар со 2х16 LCD дисплеј од списанието EPE 09/2006. Купувачот ќе го добие комплетниот текст и сите потребни фајлови за проектот. Цена 50ден.
Доле: Плочка за напојувањето од др.Бора, цена 50ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
60. Плочка за 2x8W стерео засилувач со LT1210, калаисан витропласт, заедно со две оригинални интегрални кола LT1210.
Цена 300ден. комплет, само плочката без интегралците 100ден.
Иначе засилувачот го има во оваа тема:
http://elektronika.mk/index.php?topic=13276.0People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline tanatos

 • Нов член
 • *
 • Posts: 29
 • Gender: Male
 • Menace
Чувај ми ја 59 горе

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
61. SMPS напојувања, исправни, извадени од принтери, DVD-а и сл.

-лево: +27V, +5V, цена 120ден.
-десно: +12V, +5V, -12V, -5V, цена 120ден.-поголема моќност, +35V, +5V, цена 350ден.-лево: +41V, +5V, цена 120ден.
-средина: +12V, +5V, цена 120ден.
-десно: +10V, +5V, цена 100ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #51 on 26.02.2019, Tuesday, 14:29:09 (Edited 07.05.2019, Tuesday, 09:02:59) »
62. Плочки, за сите следува список на делови и монтажна шема:

- засилувач со LM3886 од Електор, плочките се калаисани, двете за 150ден.
Имам и оригинални LM3886, обични и изолирани, може и тоа по договор ;)


- стерео засилувач со TDA2003, цена 50ден.


- три плочки за засилувач со TDA2003, горните две се на витропласт и калаисани, сите три за 60ден.
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
63. Склопен и испитан модул стерео засилувач со TDA2005, моќност 2x6W.
Цена 150ден.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
64. Функциски генератор со XR2206, од оваа тема:
Code: [Select]
http://elektronika.mk/index.php?topic=5410.msg56617#msg56617Цена преку ПП.

People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
Re: Продавам вишок - готови уреди, модули, плочки...
« Reply #54 on 16.03.2020, Monday, 16:23:54 (Edited 27.03.2020, Friday, 14:34:09) »
65. Домашен алармен систем, исправен и комплетен, шемата е од списанието EPE, со микроконтролер, прилично флексибилен со многу опции и можност за приклучување разни сензори. Купувачот ќе добие целосна документација за проектот.
Цена 500 денари.66. *ПРОДАДЕНО*Транзисторки засилувач, на времето ми го дадоа како исправен, од стоење и претурање по ќеси и пакети некои жици и делови се имаат откачено но може да се види каде стоеле. Комплетен е со сите делови ладилници и сл., да не го растурам за делови го давам по симболична цена од 350ден.People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline bicikle

 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 3706
 • Gender: Male
Резервисај го 66, ќе поминам др недела. Поздрав

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio

Offline LordZi

 • Глобален Модератор
 • Топ Експерт
 • *****
 • Posts: 2964
 • Gender: Male
 • I'm gonna live forever or die trying...
  • LightCraft Studio
67. PWM контрола за мотор со прекинувач за промена на смер (лево/десно), ја извадив од фабрички уред ама изгледа е DIY :).
Цена 100ден.


People who talk behind my back are in good position to kiss my ass!!!

"You may live to see man-made horrors beyond your comprehension." - Tesla

If animals had a religion, humans would be the devil.

LightCraft Studio