И јас планирав да правам вакво нешто кај мене дома, се ми беше разработено, кај ќе проаѓаат кабли, механичка монтажа на тајмерот, склопката и сл., дури планирав да ставам и далечинска контрола преку телефонска линија, и тогаш ја исклучија дневната ефтина тарифа и се откажав од целата работа...
Како што кажа MURO мислам дека би било неефикасно бојлерот да биде вклучен цела вечер, подобро е со тајмерот да се регулира времето колку да работи бојлерот, отколку кога ќе се вклучува, на пример мене за туширање не ми треба цел полн бојлер од 80 литри, доволно ми е да работи 20-30мин. (ова зависи од бојлер до бојлер, колку е оладена водата во него итн. - секој си го познава својот), после тоа тајмерот го исклучува и не троши повеќе струја. Ако ти треба повеќе вода, го местиш да работи подолго, 30-45мин., после се исклучува. Ако пак ти треба топла вода насабајле, го местиш да се вклучи пола саат пред да станеш и кога ќе станеш имаш топла вода.
Мислам дека ова, во комбинација со редовно чистење на каменецот, ќе ти донесе поголема заштеда...