Во право си,згрешивме што дадовме совети.Извини,нема да се повтори
ПС.Инаку шемата е копија од еден познат аудио производител,а дека сите негови шеми се ок...
-Колега Otpor,малку твојот пост ми наликува на лутење,но ке ти одговорам вака:
-Не греши никој,ако некој на некого му помогне,тука сме на форумов за помош,еден со друг,фала на секој одговор или критика,но твојот совет да користам интегралец TL072
,па на самата шема можеш да видиш дека се работи за единечен операциски, TL072 е со два операциски,најверојатно си помислил за Apex B500 засилувачот тој го користи овај TL072.и овдека конкретно во оваја шема операцискиот игра улога на дц серво.
-Потоа фала,навистина оваа шема имаше повеќе верзии а и основната беше со грешка во влезниот диференцијален пар беа ставени NPN наместо PNP,исто имаше и во наредниот степен грешка,но доколку некој има познавање од засилувачи веднаш ќе заклучи дека шемата е едноставна,и да не го опишувам секој дел кој зошто е и каква улога игра во самата шема.
-Со претходниот пост наведов дека и самиот познат производител намерно или не првата шема ја постира со грешки,а дали сите негови шеми се ок не би се согласил да не навлегувам што и како,но тоа што сум го изработил ме изненадило.Има шеми на Apex кои залудно би потрошиле пари а не би функционирале онака како што сме замислувале.
-Потоа секоја шема што сум ја имал,односно PCB сум ја преправал по мој вкус,а тоа е да сите делови на плочката бидат подеднакво распоредени да нема празно место на неа,евеја маската како би изгледала.